Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Diákhitelt meg lehet hosszab...

A Diákhitelt meg lehet hosszabbítani?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok egy egyetemen. A Covid miatt sajnos rengeteget hiányoztam. Vélhetően fel kell vennem szeptemberben plusz egy negyedévet, hogy a tanulmányaimat be tudjam fejezni. Ilyen esetben meg lehet hosszabbítani a Diákhitelt, vagy a plusz félévet a saját költségemből kell fedeznem? Dh központnak írtam az ügyben, a válaszukat várom, addig is kiírtam ide is, hátha járt valaki hasonló cipőben.

2022. febr. 17. 12:00
 1/1 anonim ***** válasza:
Amíg aktív hallgatói jogviszonyod van, felveheted. Ha megcsúsztál és emiatt fizetősbe kerültél, azt fedezheted DH2-vel, jobban jársz, mert az kamatmentes. Ha viszont abszolválsz és csak az államvizsgával csúszol, megszűnik a hallgatói jogviszonyod, így nem hogy nem jár, el kell kezdened fizetni.
2022. febr. 17. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!