Ha év végére el érem a 250 óra hiányzást akkor évet kell ismételnem? Most lett vége a fel évnek most járok 248 óránál mert karanténba is voltam meg sokáig nagyon beteg voltam
Minden tantárgyból szinte van 5 jegyem és nem állok semmiből se annyira szarul
Egyedül egy tantárgy ami 2,50 a többi hármas négyes
Év végére biztos lesz több jegyem
Ilyenkor osztalyismetles lesz?
Vagy osztályozó vizsga?
A törvényben az áll, hogyha a diák elérte a 250 órát és nincs elég jegye, akkor a tantestület dönt, hogy osztályozóvizsgát tehet-e.
Tehát a kettő együtt. Legyen elég jegy.
Ha mégsincs jegy, akkor a tantestület akár úgy is dönthet, hogy nem engedélyezi az osztályozóvizsgát. Ezt általában akkor szokták megtenni, ha tisztában vannak vele, hogy a diák szándékosan lógott.
Egyébként meg nem szeretik ők sem az osztályozóvizsgát, mert macera.
A nemzeti közoktatásról szóló 2011. évi CXC. törvény 5.§ és a 20/2012. (VIII. 30.) EMMI rendelet 51.§ alapján, amennyiben a 250 órát meghaladja a hiányzásod és az adott elméleti vagy gyakorlati tantárgyból legalább 30%-ot hiányoztál, viszont van elegendő jegyed, akkor minősíthető vagy.
Amennyiben egy-egy tantárgyból a hiányzásod meghaladja az éves óraszám 30%-át és nincs minősítéshez elegendő jegyed, akkor is tehetsz osztályozó vizsgát, amennyiben ez nem haladja meg a 3 tantárgyat.
Értem
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat
Akkor ha jól értelmezem
250 órám ha ki jön év végére viszont mindenből van elég jegyem és nem is állok szarul belőlük akkor minden okes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!