Egy középiskola meddig számít jónak?
Rengeteg rangsor létezik így a legjobb iskolák rangsora nagyon változékony a különböző szempontrendszerek miatt. Ráadásul egy TOP 10-es gimnáziumban is vannak jó meg rossz osztályok és ugyanez igaz a tanárokra meg a diákokra is.
Inkább az iskola (emelet szintű és középszintű) érettségi eredményire keress rá.
A kérdésed kábé olyan mint ha azt kérdezted volna, hogy egy 5 millió s autó jónak számít?
Akkor számít jónak egy gimnázium, ha jól érzed magadat benne. Két gyerekem az ország dobogós helyezésű (hol #1, hol #2) gimnáziumában tanult, egy gyerek egy top 10-ben, egy gyerek meg.... 50-100 közötti helyezésűben. Ez utóbbi gimnázium egy nagyon jó gimi, imádják a gyerekek, nagyon jól érzik magukat benne, jó a hangulat, nincsenek különösebben rossz tanárok (a top gimikben voltak...), az osztályfőnök remek, és az egész nagyon jól illik a gyerekhez. Nagyon jó választás volt.
Szóval a kérdésedre válaszolva: a 180. helyen álló gimnázium nem számít erős gimnáziumnak, de ha szereted, jól érzed magad benne, akkor jó gimi.
Csatlakozom az 5-öshöz. Az erős gimnáziumokban általában nagyon magasak a követelmények, és a gyerekek szoronganak. Kinek kell az? Persze tudom, hogy divat, mert az emberek azt hiszik, hogyha nem erős gimibe jár a gyerek, akkor esélye sincs továbbtanulni. Ami valójában hülyeség.
11.12. év végi jegyeket viszed, meg 2 érettségi eredményt.
11.-12.-ben általában van fakultáció, ahol az emelt szintű érettségire készítenek fel, abból kell ráhajtani, de felesleges az összes tantárgyból, ideje sincs rá a gyereknek.
És elitgimikben is szoktak nyelvtanárhoz járni a diákok, mert hiába a heti 5 nyelvóra, ha 15-20-an vannak egy csoportban, a szóbelire úgy nem lehet készülni. Az én sulimban mindenki járt különtanárhoz, aki letette a nyelvvizsgát.
Lehet, hogy egy gyengébb gimiben 5 valaki matekból és 3-as lesz az érettségije. Viszi az ötös év végi jegyét, és nem viszi a 3-as érettségit, mégis jól járt. Én erős gimibe jártam, végig 3 voltam matekból, az érettségim meg majdnem hibátlan lett. Jól fel lettünk készítve az érettségire, és? Az év végi jegyet vittem, az meg szívás volt. A lelki sebekről nem is beszélve, amit 4 év alatt szereztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!