Miért nem lehet évközben faktot leadni?
Figyelt kérdés
De őszintén, valaki megtudná indokolni, miért probléma az az igazgatónak vagy bárkinek, ha valaki évközben akar faktot leadni? Csak mert nálunk nem engedik, csak évvégén. Tudom, hogy én választottam ezt a faktot, de fél év elég volt hogy rájöjjek, egyáltalán nem ebben az irányban akarok továbbmenni és azt is tudom, mit választanék helyette. De így még fél évig kell ezen a fakton szenvednem, és egy egész évvel lemaradok a másik faktról. Ami azért gáz, mert ezen kb a jövőm múlik (hogy mit tanulok, miből érettségizek stb). Tehát miért nem engedik leadni? Ez az igazgató rosszindulatúsága miatt van, vagy minden iskolában így van ez?2022. febr. 13. 17:11
11/16 A kérdező kommentje:
#9 Miért számít hogy más faktos csoportok amikhez semmi közöm sincs, milyen létszámúak? Mármint attól hogy én átmegyek egy 15 fős csoportból egy másik 15 fős csoportba, mivel lesz jobb vagy rosszabb egy 5 fős csoportnak amin soha nem voltam és nem is leszek? Mert amire át akarnék menni, az is bőven meghaladja a 15 főt.
2022. febr. 14. 19:14
12/16 anonim válasza:
Nem körülötted forog a világ. Ha te átmehetsz, miért ne mehetne át más is csak úgy másik faktra? Vagyis miért ne mehetne át az is, aki egy ötfős csoportba jár - miközben öt fő alatt megszűnik a csoport, emiatt az adott tanár elveszíti a teljes állását, szerződést kell módosítani vele, amibe egyáltalán nem biztos, hogy belemegy, ami következtében a többi óráját se fogja megtartani, ami miatt a többi tanárnak kell őt helyettesítenie, stb., stb.
13/16 A kérdező kommentje:
#12 Más is átmehet. Képzeld, a másik faktomon 4-en vagyunk mert 1 ember elment még év elején, mégis meg van a csoport. Amiatt meg nem rúgnak ki tanárt, mert nem tart faktot, ekkora hülyeséget:D
2022. febr. 14. 19:23
14/16 anonim válasza:
Mázlista vagy, hogy még megvan az a fakt. Bármikor dönthet úgy a fenntartó, hogy ilyen tanárhiány mellett ezt nem hajlandó tovább finanszírozni...
15/16 A kérdező kommentje:
Amúgy meg, ha valaki otthagy egy 5 fős csoportot, mit számít hogy félévkor vagy év elején teszi? Ja, és 2 fős fakt is van az iskolámban, úgyhogy ennyit arról, hogy "nem lesz fakt és emiatt a tanár elveszti a teljes állását". Tehát meg is bukott az elméleted.
2022. febr. 14. 19:28
16/16 anonim válasza:
Nem csak az én elméletem. Más is írta, hogy náluk is gyakorlat.
A különbség pedig az, hogy év elején még lehet úgy variálni (pl. csoportösszevonásokkal), hogy minden tanárnak meglegyen az óraszáma, mert akkor készül az órarend, félévkor viszont nem, mert akkor már rég kész van, és egy-egy diák kedvéért nem fogják az egész rendszert felülvizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!