Melyik mesterszakot választanád?
Ha frissen végeztem alapszakon, akkor egyiket sem. Majd visszatérnék a kérdésre 3-5 év munkatapasztalattal, mikor már tudom, miből akarom magam képezni a felsőoktatásban (is).
A magam esetében valószínűleg matek mesterre mennék, a szakmámban dolgozva az tűnik a legjobb döntésnek és ezzel kapcsolatban szedtem fel a legtöbb tudást az elmúlt években magamtól is.
Szerinted nem tudom, hogy adat irányba akarok tovább tanulni?
Miért írnám fel ezeket a listára, ha webfejlesztő akarok lenni?
Amúgy sem ez volt a kérdés, így ebbe a vitába felesleges belemenni.
Felnőtt vagyok, eltartom magam kötetlen munkákból, míg elvégzem a mesterszakot, de nem fogok 40 évesen mesterszakra menni, amikor most még meg van a lendületem. Ez az én döntésem. A tiéd meg a tiéd.
Én data scientist vagyok és ezért a survey statisztikát természetesen. Ami még feküdne nekem, az a banki és biztosítási matematika mesterszak, vagy egy alkalmazott matek mesterszak, ha Magyarországról beszélünk. Külföldön sokkal jobb szakok is vannak (social data science, marketing data science, sima data science, machine learning, AI stb. stb.).
A survey statisztika szak nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!