Várandósság levelező egyetem mellett?
Érdeklődni szeretnék, hogy akik levelező egyetem (és esetleg még mellette egy teljes állás) - mellett vállaltatok gyermeket, milyen tapasztalataitok voltak?
Úgy tudom, levelező képzésen nem lehet egyedi tanrendet kérni, azaz ha jól értem, a tanórákra ugyanúgy mindre be kell járni. Van mégis bármiféle "könnyítés" ilyen esetben?
Vagy nem veszik figyelembe azt sem, ha például egy bejárós tanhét előtti napon szül meg az ember? :D Minden információ érdekel.
Hát nyílván ameddig "megszülsz", illetve otthon vagy a gyermekkel, addig felfüggeszted a tanulmányaid. Aztán ha tudod folytatni (mert mondjuk van náluk távoktatás), akkor folytatod.
A levelezőnek pont az az lényege, hogy laza munkarendben folytatja az ember a tanulmányait. Van néhány alkalom, amikor kötelezően megkell jelenni (ez intézményenként változó). Vizsgázni azért csak el kell menni. Valahol nem veszik annyira komolyan a hétvégi megjelenést és csak vizsgázni kell elmenni. De valahogy azért el kell sajátítani azt a tananyagot, szóval nem árt néha napján megjelenni a képzés alatt.
De igaz, hogy annyit kell bevállalni, amit az ember képes megcsinálni.
Nyilván figyelembe veszik, mondjuk amíg kórházban vagy.
Amúgy attól függ, mennyit bírsz és milyen a tanrend.
Én nem vállalnám be, max. szülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!