ELTE vagy PTE? Nemzetközi tanulmányok szakra szeretnék menni mindenképp. Melyik egyetemre lehet inkább érdemes jelentkezni?
Ameddig nem tehetek fel új kérdést, gondoltam írok még ide.
Az imént olvastam több véleményt is a nemzetközi tanulmányok szakról, és hogy is mondjam, talán 10-ből 1 jót találtam.
Tényleg ennyire felesleges ez a szak?
Ha úgy gondoltam, hogy ez a terület az erősségem lehet, hova mehetnék helyette, amivel később el is tudok helyezkedni?
Elég kétségbeejtő, mert rendkívül szimpatikus volt nekem eddig ez a szak.
Ha elkezdeném a nemzetközi tanulmányokat és valóban feleslegesnek látom, van esély szakváltásra?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Köszönöm a hozzászólásod!
Mit gondolsz, milyen alapszaknak van értelme, amiről lehetne erre menni mesterképzésre?
Most fogok érettségizni, szóval nem tudom még, hogy hány pontom lesz.
Ez volt az egyetlen szak amit testhezállónak találtam és ami érdekelt.
Nem lesz matek emelt érettségim, és nem is vagyok reál beállítottságú.
Én is a diplomáciában reménykedtem mint elhelyezkedés, vagy nemzetközi szervezetekben.
Diplomáciához is inkább a jog, plusz a diplomáciai akadémia, plusz kapcsolatok. Önmagában ettől a szaktól nem leszel diplomata, maximum marha nagy szerencsével, egyetem alatti rengeteg hozzátett energiával.
Nemzetközi szervezetekre kb ugyanez igaz, bár itt lehetnél kicsit specifikusabb. Eu? Nato? Vöröskereszt?
Nekem van ismerősöm tanulmányokon, én ennek a közigazgatási jellegű párját (nemzetközi igazgatási) tanulom. Hát... Ha van életképesebb ötleted, inkább azt válaszd. Ez a diploma arra jó, hogy legyen 1 random felsőfokú végzettséged + ne kelljen gimi után dolgozni menni. Nem fogsz érteni semmi konkréthoz, mert mindenből csak egy kicsit tanulsz.
Én az SZTE-n tanultam nemzetközi tanulmányokon, de egy félév után otthagytam. (Ahogyan a 40 hallgatóból velem együtt min. 10 ember). Csak azt tudom mondani, amit a többiek: mindenből ad egy kicsit, társadalomtudomány, közgazdaság, jog, szakmai nyelv, bölcsészet, de semmiből sem ad annyit, hogy azt mondd, te valamihez jobban értesz, mint az, aki nem végzett ilyen szakot.
Igen, van lehetőség váltani. Ha államin vagy, akkor első félév után érdemes, mert akkor nem kell visszafizetned a képzést. Abbahagyod, aztán jelentkezel máshova, ha találsz valami hasonló szakot, még a krediteket is beszámíthatod.
Ne haragudj kedves 6. válaszoló, félreértettél. Nem mondtam, hogy nem akarok “komolyabb szakmát” tanulni.
Pont erre szeretnék rájönni és információt gyűjteni, hogy mégis akkor mit lenne érdemes tanulnom.
Ez a célom, hogy lehessen “életképesebb” ötletem.
Mindenki úgy kezeli, mintha ez a szak még csak nem is lenne érdekes, pedig szerintem rendkívül az. Az már egy másik kérdés, hogy később mik lennének a lehetőségeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!