Ha két órám ütközik az egyetemen, mit tudok tenni?
Tárgyfelvételnél óraütközésem lett, mind a kettő gyakorlat, tehát a részvétel kötelező. Szerettem volna átkerülni egy másik csoportba, írtam annak a gyakorlatvezetőnek, hogy óraütközésem van, és hogy az ő gyakorlata lenne a tökéletes, viszont a létszám megtelt, lehet-e bővíteni egy fővel? Válasz: nem, oda jelentkezzek, ahol még van hely, a tanszék nem bővít…
Ilyenkor mit tudok csinálni?
Leadni a másik órát sem tudom, amivel ütközik. 2-2 hiányzás a megengedett, így az sem jó, hogy egyik héten erre, a másik héten meg arra járok be. Mind a kettőre épül a következő félévben más, csúsztatni sem bírom egy évvel egyiket sem.
Legszívesebben megkérdezném tőle, hogy ő mit javasol, hogy oldjam meg, mert az eddigi tudásom ebben nem segít, klónozni még nem tanultam meg magam.
Online oktatás esetén még csak-csak lehetne, hogy táblagépen bejelentkezek az egyik órára, számítógépen a másikra, de szerintem a gyakorlatok, szemináriumok ismét jelenlétiként mennek végig, szóval ebben nem bízom.
Dehát akkor csúszni fogok.
Cserélni szerintem senki nem fog. Kb. úgy képzeljétek el ezt, hogy a tanárnő, akinél még van hely, a Harry Potterből Umbridge, a másik meg McGalagony (bocsi a gyerekes példáért, de így a legérthetőbb, legrövidebb). Szóval senki nem fog szerintem még pénzért se lemondani a beszélgetős, ppt nézegetős óráról, ahol ha a 12 alkalomból 10-en ott vagy, megajánlott jegyet kapsz. Miközben a másik tanárnő nehezebb zh-t rak össze, mint egy kollokviumvizsga.
Figyeld, hátha valaki leadja. Azért írnék a TO-nak is, meg a tanszéki ügyintézőnek is,hátha sikerül.
Nem nagyon szoktak bővíteni, de hivatkozz a csúszásra.
Az adott tanárral próbálj személyesen beszélni, hátha sikerül megbeszélned vele.
Ha nem, akkor már tényleg nincs mit tenni.
Tanulámnyi eladó.. van olyan. Ő látja az óra ütközést és azt, hogy nem tudod máshova rakni.
Kötelesek ezt megoldani, ha elsőre veszed fel mind a két tárgyad.
Indokban írni kell, hogy ütközésed van, amit nem tudsz sehogy sem megoldani, nem áll szándékodban emiatt csúszni. Egyéni tanrendet is szoktak nálunk kérni, ami abban nyilvánul meg, hogy 2 hetente jársz be órára.
Mindenképp írj mindenhova. A végére meg biggyesztd oda, hogy "amennyiben érdemben Ön nem tud segíteni, kérem irányítson el ahhoz, aki igen"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!