Válaszolna valaki a kérdéseimre a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziummal kapcsolatban?
Az iskolával kapcsolatban az érdekelne,hogy:
A tanárok mennyire nyitottak, hogyan állnak a diákok felé?
Hogyan tanítanak a tanárok (arra gondolok, hogy mennyire tudják elmagyarázni a tananyagot, mennyi házit adnak, milyen feladatok vannak általában az órákon)?
Tabletet/számítógépet lehet-e használni az órákon (pl.: jegyzetéléshez)
Az osztályközösségek milyenek?
Napi hány óra van általában?
Szia! Xantusba járok úgyhogy megpróbálom megválaszolni a kérdéseket:) A tanárok változóak, és rengeteg van, így nehéz ezt elmondani hogy most melyik hogyan tanít. Minden tanár más, de szerintem ez minden iskolában így van. Én egészen jó tanarákot kaptam.
Pont 1-2 hete vezették be hogy azt hiszem 11.tol lehet jegyzetelni laptopon, de egyébként mindenki füzetbe szokott, és a tanárok is azt preferáljàk.
Az osztályközösség szerintem egész jó, nincsenek nagyon sznobok ha esetleg ettol félnél:)
Viszont ha idejössz keményen kell tanulni, mivel itt ha rossz tanuló vagy az ciki… Az iskolának az átlaga azt hiszem 4,4 és kilencediktol hogyha egy bizonyos àtlag felett vagy, akkor a tandíjból lejön valamennyi kedvezmény:)
Az egyik gondom az iskolával az az, hogy a 6. óra után van egy 45 perces nagyszünet ami túl hosszú, és mindenki túl akar már lenni a hetedik, esetleg nyolcadik órán hogy húzhasson haza.
A házirendrol annyi, hogy elvileg nem lehetne szakadt farmert, és haspólót hordani, de mindenki ezt teszi és nem nagyon szólnak be érte de azért vigyázz. Festett hajat engednek, és a körmöd bármilyen színu lehet, csak az ujjbegyednel nem lehet hosszabb, mert arra nagyon bepipulnak a tesi tanárok. Összeségében szerintem ez nem egy rossz iskola, jól karban van tartva, és szép az épület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!