Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Károlin vagy a Pázmányon...

A Károlin vagy a Pázmányon (vagy esetleg az ELTE-n) a jobb a pszichológia BA képzés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok, hamarosan le kell adnom a jelentkezést az egyetemekre február 15-ig, viszont kissé még bizonytalan vagyok, hogy melyik egyetem lenne a számomra a legjobb. A legjobban a Károli és a Pázmány győzött meg, viszont a Károli távolabb van (de ha kell, az utazás is megoldható). :)

2022. jan. 30. 12:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

(Hatos és kilences vagyok.)

Ez az "iskolapszichológus" dolog nem tudom, micsoda, és igazából elképzelni sem tudom, hiszen senki nem lesz pszichológus az MA elvégzéséig. Persze értem, hogy hivatalosan biztos nem erről van szó. Az ELTE-n szerintem nincs ilyen, a többi hallgatót és az egyetemi munkát viszont a HÖK tagjaként vagy demonstrátorként segítheted (ne kérdezd, utóbbi, mert soha nem ástam bele magam, hogy mit csinálnak pontosan). Plusz van életvezetési tanácsadás, ahova tudtommal csak "kliensként" lehet járni, bár erről sem tudok semmi többet, úgyhogy nem akarok hülyeséget mondani. A PPK weboldala biztosan okosabb nálam ezen a téren.

Én személy szerint nem dolgoztam, de vannak csoporttársaim, akik igen. Nem tudom, hogy ők hány órában dolgoznak, vagy hogyan tudják úgy beosztani mind a munkát, mind az óráikat, hogy jól jöjjenek ki belőle, de többen csinálják, úgyhogy biztos meg lehet oldani azért.

Az ösztöndíj határa szerintem mindig változik valamennyit, ráadásul a teljesített kreditek számával is összefügg. Nem olyan nehéz elérni, igazából ha nincsenek ketteseid, és a többi jegyed sem a hármas felé tendál, akkor lehet már kapni valamennyit (mondjuk meggazdagodni kimondottan jó jegyekkel sem fogsz ebből, de azért jól jön).

Az önismeretről nem tudok mit mondani, mert nálunk egyetemi szinten ilyen tudtommal nincs. Úgyhogy nincs róla infóm, de önismeret elvileg csak a szakképzés végéhez (vagy egyes módszerspecifikus képzésekhez) kell, szóval szerintem bőven ráérsz ezzel foglalkozni.

Nekem jobban tetszik a mester, mint az alapképzés. Az alapképzés a pszichológia szinte minden ágát bemutatja alapszinten, és utólag tényleg látom, hogy mennyire fontos volt az alapokat rendesen megtanulni a BA-n, de közben nem mindig élvezi annyira az ember. A mester már erre a tudásra építkezik, és a specializálódásnak köszönhetően többnyire csak azt az irányt tanulod, ami igazán érdekel. Úgyhogy én egyértelműen jobban szeretem a mestert, de abszolút megértem, miért olyan az alapképzés, amilyen.

Egyébként igen, az a Kazy aulája. A neten ha az IZU-ra keresel rá sem mindig azt adja ki, úgyhogy nem olyan könnyű képeket találni róla. De ennek a videónak az elején az IZU van:

https://www.youtube.com/watch?v=1clpuhFwvD0

És ebben is van róla kb. 3 kép:

https://www.youtube.com/watch?v=WN0uDX4Xzbc

A nagy keresgélés közben találtam egy ilyen videót is, hátha ebben is találsz valami érdekeset:

https://www.youtube.com/watch?v=k7e0dtRV0ug

2022. febr. 6. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!