Ha van egy pozitív covidos az osztályban,akkor érvényesek a karanténszabályok azokra is akik nincsenek beoltva?
Szép estét mindenkinek!
Azért tettem fel ezt a kérdést,mivel lett egy covidos az osztályunkban(középiskola).Utánaolvastam ennek és több cikkben is az van leírva, hogy aki nincs beoltva arra érvényes az öt napos karantén dolog,csak itt van egy bökkenő,állítólag azért kell maszkot hordani az iskola teljes területén, mivel akkor aki nincs beoltva az is mehet az iskolába.Megkerestem a járványügyi intézkedésekről szóló intézkedéseket amit az igazgató adott ki és ott nem láttam ilyet, annyi van odairva hogy maszkot kell hordani mindenkinek. Szerintetek pletyka lehet, hogy azért kell hordani maszkot, mivel mindenki mehet suliba ha van egy covidos is? A volt osztálytársamnál (általános) is pont tegnap lett egy covidos az osztályból egy másik középiskolában és aki nincs beoltva,azoknak keddig nem kell menniük állítólag. Azt még hozzátenném különben,hogy csak pár ember szokta hordani a maszkot és max az orr alá húzva és még van pár ember aki nincs valami jól,de mégis megy az iskolába,így kb majdnem mindenki betegnek mondható.
"Az osztálytárs mindenképp kontaktnak számít, hiszen a szünetben biztosan esznek isznak maszk nélkül, de pl. egy tanár már nem feltétlenül..."
A tanárok azért nem mennek karanténba, mert már mind be vannak oltva.
",papíron kijátszották ezt a dolgot,így nem minősülünk kontakt személynek írásban,"
De, annak minősülsz.
Még egyszer: honnan tudjátok, hogy hétfőig vagy meddig nem mehettek, ha nem a tanároktól?
"Ez kizárólag az oltatlanokra vonatkozik. Az oltottakra valamint az eljárás rend alapján azokra, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal rendelkezik, azokra nem vonatkozik."
Ez nem igaz! Múlt hét óta 18 év alatt már csak a minimum 2-szer oltottak számítanak védettnek!!
Jó olvasást.
Egyébként akkor szó szerint idézem:
"3.3. Járványügyi megfigyelés
Mentesül a járványügyi megfigyelés alól, aki a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védettségi igazolvánnyal rendelkezik."
Szóval tévedésben vagy, ahogy nagyon sok tanár sincs teljesen tisztában az új eljárásrenddel.
Ahogy a #4 és a #17 kommentenben kifejtettem, hogy mekkora tévedések vannak ezzel kapcsolatban. Ezt a 2022. január 14. napján közzétett Eljárásrend alapján, valamint a mai napon (2022. január 20.) hatályos 60/2021. kormányrendelet alapján írtam. Ezekhez linket is megadtam a #4 hozzászólásomban.
"Az intézmény addig nem tehet semmit, amíg a központi rendszerben meg nem jelenik"
Nálunk tesznek, mert tudják, hogy pozitív lett a teszt, hogy a bürokrácia lassúsága miatt ne menjenek be, hiszen a fertőzöttel történt találkozásuk biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!