Érdemes 8 osztályos szakgimnáziumba menni 11 évesen, vagy jobb általános után, majd 15 évesen?
8 osztályos szakgimi? Ilyet még nem hallottam.
Amúgy a 8 osztályosba akkor szoktak menni, ha gyenge az adott iskola, vagy nem szeret oda járni a gyerek. Ha szereti az osztályközösséget, én nem venném ki a gyereket.
Én 8 osztályos gimibe jártam, nekem nagyon jót tett.
Nehezen barátkoztam, segített, hogy kicsiként lettek barátaim, akiket kilencedikben nem vesztettem el iskolaváltás miatt.
Nem volt nagy törés az általános -> gimnázium így, szerintem nyolcadik után sima gimibe menni rosszabb lett volna.
Plusz nekem megszűnt az eredeti általános iskolai osztályom negyedik végén.
A nyelvtanulásban is jó, hogy nem kell kilencedikben újrakezdeni mindent.
Összességében a nyolcévfolyamos giminél csak 2 jobb opciót tudok: kéttannyelvű gimi nyolcadik után (de akkor tényleg legyen reális cél 1 nyelv felsőfokú, 1 nyelv középfokú ismerete érettségiig), vagy olyan szakgimnázium, aminek a témája rettenetesen érdekli a diákot (pl nyolcadikosan már nagyon érdekli a programozás, akkor informatikai szakgimi). Minden egyéb esetben a 8 osztályos gimi a legjobb szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!