Milyen az SZTE gépészmérnöki szak?
Elvégezhető-e?
Megéri-e odamenni?
Oktatás színvonala?
Az SZTE gépész kara sokat fejlődött az utóbbi évek során. Korábban problémák voltak az oktatással, ma már teljesen korrekt szak.
Jók a tanárok, teljesíthető, és egyre nagyobb presztízse van a piacon a megszerzett diplomának.
Szerintem jó. Mindenki el tudott vele helyezkedni, aki el akart.
Kedves Kérdező,
egyetértek a 3-as válaszolóval, A SZTE-MK sokat fejlődött az elmúlt évek során és szerintem teljesen vállalható.
Én már elvégeztem ott a gépészmérnök szakot, nekem összességében jó tapasztalataim vannak. A tárgyak többsége teljesíthető, az oktatók és a TO többnyire segítőkészek.
Nem értek viszont egyet azokkal a véleményekkel, akik szerint a több egyetemen "fényévekkel" több tudást lehet szerezni. Szerintem a gyakorlat és a tapasztalat a való életben és a munka világában keletkezik, nem pedig az egyetemen. Legyen szó akár a BME-ről is. Minden munkahelyen betanítanak majd egy munkakörre, és majd az arra a munkakörre jellemző ismeretanyagban fogsz elmélyülni. Minden más ismeretanyag, amit az egyetemen tanultál, abban pedig nem. Egy idő után az a nem használt ismeretanyag pedig meg is fog kopni.
A képzés elvégzése után szerintem jó esélye van mindenkinek a munkaerő piacon, nem lesz gond az elhelyezkedéssel.
Remélem tudtam segíteni! Bármilyen további kérdés esetén szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!