Ha 12.-ben félévkor 3 tantárgyból bukok, az számít valamit?
Dehogy! A második félévi jegyed számít. A félévi csak tájékoztató.
Szabó T meg ne válaszoljon, ha az 1950-es helyzettel van csak tisztában.
#3 és #4
Szövegértésetekkel nagyon sok probléma van. Egyébként csak tizenhárom olyan unokatestvérem van, aki az elmúlt 5 évben, ill. az elkövetkezendő 2 évben fog érettségizni.
Tisztelt Kérdező!
Hogy mindenki számára tiszta legyek, ezért pontosítok.
A 11. évfolyam féléves bizonyítványa, az év végi osztályzatok valamint a 12. évfolyam féléves bizonyítványa számít a jelentkezésnél, majd július-augusztusban lehet kiegészíteni a 12. évfolyam év végi osztályzataival.
Egyébként 1950 a születési évem. Bár én nem érettségiztem, de a kisebbik bátyám igen, még pedig 1966-ben, az öcséim pedig 1972-ben és 1975-ben érettségizett, de akkoriban teljesen más volt még a rendszer.
Ki szabja meg, hogy milyen témában szólhatok hozzá? Talán te? Ki vagy te talán rendszergazdája az oldalnak?
Tizenöt testvérem van. A legidősebb 80 felett van, míg a legfiatalabb nincs 50 éves.
Itt senki nem válaszolt pontosan.
Az öt tantárgy a következő:
A következők számítanak bele:
- magyar nyelv és irodalom (évenként a 2 osztályzat számtani átlaga, kerekítés nélkül),
- történelem,
- matematika,
- legalább két évig tanult választott idegen nyelv (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom),
- egy, legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy vagy két, legalább egy évig tanult, választott természettudományos tantárgy. Természettudományos tantárgyak: fizika, kémia, biológia, földrajz (földünk és környezetünk), természetismeret, természettudomány
Szóval - ha te szerint a hozzá nem értők nem szólhatnak hozzá - akkor te neked sem kellene hozzászólni, mert úgy néz ki, hogy te sem értesz hozzá.
Eddig nem szóltam hozzá, de már én sem bírom tovább... Szóval úgy tűnik, csak az ezelőtti mondatot nem sikerült értelmezni, ami így szól:
" Az alábbi öt tantárgy utolsó két tanult évfolyam év végi osztályzatainak összege"
Forrás:
2016-ban érettségiztem, és ez akkor is pontosan ugyanígy működött. A félévi jegyekre senki nem kíváncsi, azokat csak a középiskolai felvételinél veszik figyelembe, mivel ott a tanév vége előtt megszületik a felvételi határozat.
Amennyiben jók az információim, akkor az elsődleges jelentkezést az egyetemnél is februárban kell leadni, amikor még a 12. évfolyam év végi eredménye nincs meg. A másodlagos jelentkezésnél (nyár végén) kell a 12. évfolyam év végi osztályzatával kiegészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!