Minek vannak még államilag támogatott Bölcsész képzések?
A legtöbb bölcsész a szak a tanári és nyelvszakokat leszámítva teljesen haszontalan és az itt végzett hallgatók nem is tudnak nagyon a szakmájukban elhelyezkedni ezért inkább kényszerből elmennek gyorsétermekbe vagy gyárakba dolgozni.
Akkor miért vannak még egyáltalán államilag támogatatt Btk képzések miert nem fizetosek?
Miert foglaljak az itt tanulo hallgatok az allami helyeket mondjuk egy rendes pénzugyi vagy mernok hallgato elol?
Nem mindenki pénzben méri a hasznosságot, sikert.
Nagyon lecsökkentették a számokat amúgy is, pár ezer ember művész/kutató lesz... és?
Azért a legtöbb vagy nem is lenne képes elvégezni egy műszaki egyetemet, vagy később mégis programozó lesz egy tanfolyam után (3 hónap-1 év). Ilyenekre láttam példát.
(Meg az elmaradhatatlan, elcsépelt érv: ha nem lenne média és kommunikáció és hasonló szakok, nem lenne tv, sorozat, Youtuberek, podcastok, és akkor mivel kapcsolódni ki a megfáradt mérnökember? :D)
Én amúgy nyelvszakot végeztem, úgyhogy nem azért védem, mert közvetlenül érint, az én munkámat sokan megbecsülik (akik nem, azok általában nem beszélnek nyelveket és nem is értik, mit tanultam és mit csinálok pontosan), és keresek annyit, mint a párom, aki programozó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!