Egyetemisták! Hogyan érdemes felvenni a tárgyakat vizsgaidőszakon belül? Hogyan lehet pótvizsgázni?
Sziasztok!
Elsőéves hallgató vagyok az ELTE-n és lassan vizsgajelentkezés és vizsgaidőszak van. Semmit nem mondanak nekünk az egészről és teljesen tanácstalan vagyok. Van pár tárgy amiből ZH-kal ki lehet váltani a vizsgát, de van pár amit nem. Pár tantárgyból rengeteg tétel van és szóbelit is kérnek sok helyen. Na most a korona vírus miatt minden online fog lezajlani, és nem tudom mi tévő legyek.
Mindent vegyek fel január elejére és akkor van időm javítani és rendesen felkészülni az utóvizsgára ( ha kell ) ? Vagy inkább szétoszlatva, hetente 1 vizsgaidőpont, a jobb megoldás? Nem vagyok biztos magamban, a tudásomban sem, főleg nem szóbelinél egy idegen tanár(ok) előtt...
Ha nem sikerül egy vizsgám, de betelt a többi vizsgaidőpont akkor mi a teendő?
Köszönöm előre is, ha válaszoltok :)
" Semmit nem mondanak nekünk az egészről és teljesen tanácstalan vagyok."
Ehhez szokjál hozzá.
Én a gyorsaságra (és a minőségre) szoktam törekedni. A páratlan félévekben általában 1 nagyon nehéz vizsga szokott lenni nálunk és több átlagos. Az utóbbiakat én jobban szeretem minél előbb letudni még decemberben. A maradék nagyon nehéz pedig maradni szokott januárra amikor feltudok készülni egyből megyek.
Szerintem jobb minél előbb letudni a vizsgákat mert ha kell akkor tudsz javítani ha nem kell akkor pedig tudsz pihenni a következő félév előtt.
Mindenki máshogy csinálja. Nekem a jól bevált módszer, hogy 2-3 hétre bezárkózom a szobámba szorgalmi időszak utolsó hetétől kezdve, aztán mindenből levizsgázom, legrosszabb esetben összesen 3 hét alatt.
Még sosem buktam vizsgát, sőt, két hármast leszámítva mindenem 4-es, 5-ös.
Ez nekem megéri, mert van plusz egy szabad hónapom. Illetve úgy karácsonyozok, hogy minden vizsgán túl vagyok. Cserébe az a pár hét elég hardcore. Egész nap tanulok, evés közben sem hagyom abba. Fürdés közben is azon gondolkodom, gyakran azzal is álmodok. Reggel ébresztőre kelek, tanulok egyhuzamban 10-16 órát legfeljebb egy fürdés szünettel, aztán alvás, hogy legyen erőm megismételni másnap.
Szerencsére szeretem azt, amit tanulok, így ez a 10-16 óra tényleg hatékony, mert oda tudok figyelni. Motivál az utána következő szabadság.
Már edzem is a csuklómat és töltöm fel a nasi raktárat.
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Sikerült elég értelmesen felvennem a vizsgáimat, majd meglátom, hogy hogyan sikerülnek.
És hajrá mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!