A Corvinus nemzetközi gazdálkodás szakára milyen tantárgyakból számít nagyon az érettségi?
A honlapon próbáltam tájékozódni, de még mindig nem vagyok biztos a dolgomban. Jelenleg 11.-es vagyok, tehát van még 1 évem gondolkodni.
A nemzetközi gazdálkodás elég népszerű szak, és számomra is szimpatikus, felkeltette az érdeklődésem.
Az mennyire lenne jó, ha nekem angol és német emelt érettségim van, de a többi tárgyból (főtárgyból) nem emeltezek? Azaz a maximális többletpontot a két nyelvi emelt érettségivel megszerezném, csak nem tudom, ezen a szakon mennyire számít pl. egy emelt érettségi valamelyik főtárgyból. Nagyon kellene? Vagy jó egy erős középszint is?
"Miből érettségizz?
Két tárgyat kell teljesítened legalább középszinten az alábbi listából, valamint egy emelt szintű érettségit kell tenned, amit kiválaszthatsz a listában szereplő tárgyakból, de választhatsz mást is:
gazdasági ismeretek
egy idegen nyelv*
informatika
matematika
történelem
földrajz
egy gazdaságtudományi szakmai előkészítő tárgy**
egy gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy***
egy gazdaságtudományágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy****"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!