Ha van papírom gerincferdülésről, automatikusan felmentenek tesiből? Vagy ez hogy működik?
Nekem is van gerincferdülésem (jobb oldalon borda púp és a csípőm is aszmetrikus, emiatt az egyik lábam rövidebb, mint a másik).
Tesiztem gimiben. Nem hiszem, hogy emiatt "automatikusan" felmentenének téged, mert gerincferdülésed van.
Én gerinc problémák miatt gyógytesire járok, nekem a rendes tesi órákon nem kell részt vennem.
Minden évben az iskolai védőnőkhöz megyek be ezügyben, még nézik a gerincemet, majd írnak nekem egy javaslatot azt hiszem. Megkell mutatom a tesi tanárnak, majd mikor megyek gyógytesire be iratkozni, vinnem kell azt a lapot magammal, és oda kell adnom. Szerintem ez is minden iskolában máshogy működik. Nem minden esetben küldenek gyógytesire, van a könnyített tesi is, vagy e mellé plusz gyógytesi.
"ismerek olyat, akinek szintén ez a problémája és ő teljesen fel van mentve tesi alól. Én is ezt szeretném"
Miért nem inkább meggyógyulni szeretnél (vagy legalább azt, hogy ne romoljon az állapotod)?
Sejtheted, hogy a gerincferdülésnek különféle fokozatai vannak, és hogy konkrétan a te állapotod milyen, hogy az tenne-e jót neki, ha fel lennél mentve vagy az, ha nem, csak orvos döntheti el. Vele kell beszélned. Lehet, hogy tesizhetsz, csak valami könnyítéssel, lehet, hogy gyógytornára kell majd járnod az iskolai tesiórák helyett (meg talán az is lehet, hogy teljesen fel legyél mentve, de valószínűleg erre a legkisebb az esély).
Hallgass az orvosra! (Papírt is ő fog róla adni, hogy mi legyen a tesióráiddal, nem a tesitanár fogja eldönteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!