Lehet valaki tanári diploma nélkül is tanár (állami iskolában)?
Egy óraadó tanárról lenne szó,aki egy idegen nyelvet tanít.
Nem biztos,hogy nincs,de felmerült bennem.
Igen, lehet.
Volt burkoló oktatómnak diplomája sem volt, mestervizsgás burkoló meg érettségije van.
Média tanáromnak gimiben volt diplomája, de az nem tanári volt (ő mondta).
Kivételes esetekben lehetsz tanár, tanári diploma nélkül, igen. Az hogy idegen nyelvet taníthatsz-e anélkül abban nem vagyok biztos.
Igen, lehet, amennyiben nagy a tanárhiány az intézményben, ugyanakkor 5 éven belül pedagógusdiplomát kell felmutatni.
Tudom, miről beszélek, képesítés nélkül tanítottam egy cigányiskolában 1 évig.
Anglisztika alapszakon végeztem, most pedig osztatlan tanárképzésben vagyok, angol-magyar szakos középiskolai tanárnak készülök.
Amit az utolsó írt (én is anglisztikát végeztem és most angol-magyar szakos tanárnak tanulok :D).
De technikumon, szaksuliban simán taníthat az, aki kitanulta a szakmát és van benne tapasztalata, de az más. Az angol, magyar, töri, ezek nem szakmák, ezekhez tanári végzettség kell (vagy elvégzett vagy folyamatban lévő).
Régi iskolámban nem volt elektronika tanár, egy barátom, akivel ott voltunk osztálytársak már évek óta ott tanít, mindenféle diploma nélkül.
Elvégezte szín ötösre, majd miután végzett felkérték "tanárszerűségnek", de ugyanúgy osztályoz, minden.
Természetesen a tanárhiány miatt.
Lehet tanítani nem angoltanári diplomával állami szakgimnáziumban.
Bármilyen diplomával. Én már csak tudom, mert ott tanítottam gazdasági diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!