Egy kirúgásának mi a menete középiskolában ?
Igazából az érdekelne hogy lépésről lépésre hogy halad a dolog?
Minden esetben kell beírás a kirúgáshoz, vagy szimplán csak el lehet küldeni valakit?
Részleteket nem nagyon írok, de ez a dolog több mint másfél hónapja tart, ha eddig nem rúgtak ki és nem is történik semmi új dolog akkor van esélyem a suliba maradni ?
Ui:. 17 éves vagyok, tudom hogy ilyenkor meg csak áthelyezés van másik suliba
2.
Gyermek védelem úgy állította hogy évközben semmi estben se lehet kirúgni, mondjuk nem tudom, nem is ez a lényeg, tényleg inkább a menete érdekelne a kirúgásának
Ha ebben a tanévben betöltötted a 16. életévedet akkor a tanév végéig tanköteles vagy. Ez esetben fegyelmi vétség miatt nagyon nehéz kirúgni Téged. Viszont ha megbuktatnak akkor talán magadtól elmész a suliból
Ha ebben a tanévben betöltötted a 17. életévedet akkor már nem vagy tanköteles. Ebben az esetben kb 30 vagy 50 óra igazolatlan után megszűnik a tanulói jogviszonyod. Természetesen ha megbuktatnak akkor se sok értelme lesz a suliban maradnod.
Persze ha fegyelmi vétséget követtél el akkor kell, hogy legyen fegyelmi tárgyalásod.
Az iskolából való kirúgásod menet függ az iskolád fenntartójától is. Egyházi, alapítványi, vagy állami az iskolád? Az sem mindegy, hogy gimnázium, technikum, vagy szakközépiskola, mert ha van kötelező gyakorlat amit nem teljesítesz az már indok lehet a tanulói jogviszony megszüntetésére.
Alapítványi suli, és én szak gimnázium-ba járok,
És nem nem ilyen problémám van, hogy igazolatlan meg stb?
Leginkább az a probléma hogy szerelmes lettem egyik tanárnőmbe aki pedig azt mondta hogy zaklatom őt, konkrétan nem történt semmi és nem is tudnak semmit se mutatni erre csak arcoskodni? Össze vissza minden tényét hozzam vágni aminek a fele köze nincs a kirugashoz, konkrétan kapkodják a levegőt, így lehet egy kicsit határozottabb voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!