Milyen pesti, kollégiummal rendelkező gimit ajanlanatok?
egri a lányom, es a szilagyiba tervez/tervezett menni (8 eve kituno tanulo es rengeteg versenyeredmenye van, biosz-kemia irányban szeretne tovabb menni)
az lenne a kerdesem hogy pesten mik azok a gimnaziumok ahova erdemes lenne ilyen erdeklodessel es ilyen tanulmanyi átlaggal menni? illetve származhat abbol hátrány hogy nem pesti?
ELTE Apáczait ajánlom én is, nem lesz hátránya belőle, hogy nem budapesti. Biosz-kémiában is nagyon erős ez a gimi.
De őszintén én nem küldeném el a 14 éves lányomat másik városba tanulni, nagyon keserű egy élet ez. Teljesen jó az egri Szilágyi, nem tudom, mi a bajod vele. Onnan is lehet egyetemre menni, ráér még felfedezni az életet. Nagyon keserű a középiskolás koleszos élet, család nélkül, és közben meg sok hűhó semmiért. Nem ettől lesz sikeres és boldog felnőtt.
Ugye az Egri Szilágyi is telejsen jó gimnázium. Ahonnan érettségi utan ugyanúgy mehet tovább egyetemre.
Szóval nem értem,miért akarod Budapestre küldeni?
Budapesten az ELTE Apáczainak és a Baár-Madas Református Gimnáziumnak is van biológia tagozata és kollégiuma is. Mindkettő erős gimnázium. Az Apáczai a legjobb 5 között szokott lenni országos szinten.
Lányod szívesen lenne koleszos?
Az OKTV 2020/2021-es biológia díjazottjai között van szilágyis is.
van olyan erős a szilágyi mint az apáczai? a kollégiumáról is jókat mondanak.
még semmi nem biztos, csak felmerült, mint lehetőség
felnéztünk az apáczai honlapjára és nagyon szimpatikus
Nyilván az Apáczai erősebb, jobbak is a versenyeredményeik.
DE!
A gyereked meg fogja kapni kb.ugyanazt a felkészítést is a biológia és kémia emelt érettségire (mert gondolom,ez is kelleni fog) és az egyetemre a Szilágyiban.
Természetesen,ha szimpatikus az Apáczai és a kollégiumot is bevállalná, nyugodtan meg lehet jelölni ezt is a első helyen a felvételiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!