Mennyire nézik a cégek ( akár külföldiek is ) a diplomát? Mérnöki irányról lenne szó.
Most fogok érettségizni, egy-egy emeltet teszek matekból és fizikából. Miskolcra fogom beadni a jelentkezésem Műszaki Földtudományi Karra, a cél pedig az Olaj és Gázmérnöki MSc.
Mivel Magyarországon ez az egyetlen egyetem, ahol képeznek ilyen mérnököket, gondolom hazai viszonylatban nem igen van lehetőség egyetemek közötti versengésre.
Mi a helyzet a nemzetközi vonalon? Fogja őket érdekelni ( fogják egyáltalán tudni ), hogy hol kaptam a papíromat? Vagy inkább a gyakorlati és szakmai tesztek, beszélgetések döntenek? Mert úgy hallottam például az olajiparban Ausztráliából és az USA-ból nagyon színvonalas és nagy tudású mérnökök érkeznek, és kicsit félek, hogy velük hogyan lehet lépést tartani.
Nekem olajmernok mondta aki a 3 betus magyar vallalatnal van, hogy neki volt lehetosege kint tanulni Angliaban ezt a szakot es ott vegezte el. A magyarnal mindenkeppen jobb es nevesebb. Ha itthon akarsz nezni akkor mas hely nincsen, csak a miskolci. Van kulfoldi munkatarsam aki kelet-euban csinalta a bsc-t es itthon angol nyelven az olajmernok mestert, ugy fogalmazott, hogy amikor a diplomaosztoja volt az egyik kezeben a diploma, masikban a telefon volt ahol a HR kozolte, hogy felvettek.
Bp, exxon, omv, shell, ezeket nezegesd kulfold tekinteteben mit varnak el leginkabb.
Csatlakozom az előttem szólókhoz annyiban, hogy a Miskolci Egyetemen is mind hazai, és nemzetközi szinten is jegyzett oktató-kutató kollégáktól tanulhatod a szakmát!
A műszaki földtudományi alapszakon már egy megfelelően hasznosítható földtudományi területen MÉRNÖKI diplomát kapsz, olaj- és gázmérnök specializációval. Ezt követően akár az angol nyelvű Olajmérnök MSc-t vagy a magyar nyelvű Olaj- gáz MSc gázmérnök specializációval is tanulható.
Továbbá megjelent a Geotermikus specializáció - amely már a megújuló energiaforrás kitermelésére is felkészít!
Nagyon jó választás csak javasolni tudom... Határt pedig magadnak szabod - Mexikói-öböl, Északi-tenger, Közel-Kelet, Távol-Kelet....
Itthon és nemzetközi szinten is az egyik legmagasabb kezdőfizetéssel várják Őket frissdiplomásként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!