Van e még hátratett kézzel ültetés az iskolákban?
Szerintem a legtöbb iskolában ezt már nem követelik meg (anyukám tanít, onnan tudom). Pedig nem ártana arra szoktatni a gyerekeket, hogy egyenesen üljenek, mert a legtöbbnek nagyon rossz a tartása.
Amúgy amikor én kezdtem ('93-ban), már akkor sem volt ilyen nálunk.
Szerintem már nem lehet alkalmazni.
A húgom tanítónő, a múltkor kiállított egy gyereket a sarokba, mert szemtelen volt, erre rászólt az igazgatónő, hogy ezt ne csinálja, mert a szülő feljelentheti. Ugyanis a gyereket "nem lehet megfosztani a mozgás szabadságától".
Ja, hogy ezt a helyes tartás miatt alkalmazzák? Akkor lehet, hogy van.
Én azt hittem, hogy büntetésként, nálunk még azért csináltatta a tanítónő. Volt, hogy félórán át is úgy kellett ülni, kifolyt a vér a kézből, nagyon fájt.
Ahová jártam (általános iskola, megyeszékhelyen), nem volt (98/99-ben voltam elsős), és azóta sincs - anyám ott tanít.
Másik iskolában volt rá példa, de nem általánosan, csak egyik tanítónő alkalmazta - de haverom beszámolói szerint nem büntetésből, hanem testtartás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!