Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz bekerülni a...

Mennyire nehéz bekerülni a BME számítógépes, és kognitív idegtudomány MSc szakára?

Figyelt kérdés
Mennyire van nagy túljelentkezés?

2021. okt. 16. 13:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%
Gazdaságinformatikus BsC-vel ennél fényévekkel piacképesebb mesterszakokat is választhatna, ami az önéletrajzában értelmesebben is mutatna, mint egy ilyen random, nesze semmi szak.
2021. okt. 16. 20:21
 12/13 anonim ***** válasza:
79%

11

Én mérnökinfóról mentem a szakra és bioinformatikával foglalkozom. A szakdolgozatomra neurális hálót készítettem.

A többi szak is csak egy kalap szar, ha nem teszel bele önállóan energiát. A mesterszakok többségén már csak elmélet van főleg. Aki ezen a területen akar elhelyezkedni informatikusként, annak hasznos a multidiszciplináris tudás.

Nyilván egy bölcsész csak vergődik +1 papírral utána általában.

2021. okt. 16. 20:27
 13/13 Fave ***** válasza:
92%
Nekem az ELTE PPK-ról van tapasztalatom, ott is működik ez a szak, de azóta sem tudott az ott végzettek közül senki elhelyezkedni vele (pedig voltak pszichológus, fizikus, informatikus, biológus hallgatók is köztük). Kutatni lehetne, de Magyarországon nincsenek rá megfelelő lehetőségek és anyagi keretek, külföldön pedig nem "hiánycikk" az idegtudományi kutató, hogy minket várjanak. Illetve, azokra a (nem túl nagy ívű) kutatásokra, amik itthon zajlanak, elég néhány ember. Ez azt jelenti, hogy még az oktatók közül sem tud mindenki bekapcsolódni, a PhD hallgatókról nem is beszélve. Tipikusan olyan szak, ami érdekes, ad egy papírt, de azt a két állami évet valami értelmesebbre is el lehetne "költeni".
2021. okt. 19. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!