Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik MISKOLCI középiskola...

Melyik MISKOLCI középiskola lenne a legjobb?

Figyelt kérdés
lány vagyok, és 4.6 az átlagom
2010. szept. 1. 21:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Amelyik éppen szimpatikus, szerintem ilyen átlaggal bármelyikbe felvesznek...
2010. szept. 1. 21:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Földesbe mennek a jó tanulók szerintem, sok ismerősöm járt oda, mind egyetemre ment, és nagyon jó eredményeik voltak.
2010. szept. 1. 22:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Miskolcon a jobb sulik közé sorolnám: Földes Ferenc gimi, Zrínyi Ilona gimi, Herman gimi, Avasi gimi és szakközepek közül pedig, Berzeviczyt,szóval én a helyedben ezek közül választanék.

U.i.: Én az Avasiba jártam 4,8-as átlaggal kerültem be rajz szakra.

2010. szept. 2. 00:20
 4/4 anonim ***** válasza:

"Kandósok vagyunk mi f@sza gyerekek,

értünk csörögnek a sörös üvegek,

mert az egész világ túúúúúdja,

hogy a Kandónál nincs JOBB JOBB JOBB!" =)

Műszaki szakközépiskolák közül az egyik legjobb a Kandó Kálmán Szakközépiskola. Jók a tanárok, jó a közösség, jók az iskolai programok. Vannak versenyek minden tantárgyból, így ha valamiből jó vagy, országos megmérettetésig is juthatsz, az iskola támogatni fog! Egyik osztálytársam irodalomból (nem tipikus műszaki szakközepes tárgy) országos szinten első 10-be került (helyezésre már nem emlékszem), de azt tudom, hogy a Kandó egyedüli szakközépiskola volt a népes mezőnyben, a többi gyerek gimnáziumból jött. Igaz, a köztudatban nem éppen lányiskolaként vonult be, ettől eltekintve egyre több lány jelentkezik oda. Ha érdekel az informatika, programozás, esetleg az elektrotechnika, akkor gyere a Kandóba! =). Mindig nosztalgikus hangulat tölt el, ha elmegyek előtte, a 6 év, amit ott tanultam (4+2 szakképző) mély nyomot hagyott bennem =).

Az előttem lévők is jó iskolákat soroltak fel, nagyon összehasonlítani nem tudom velük, mert többnyire gimnáziumok, viszont úgy válaszd meg a középiskolát (gimnázium vagy szakközép), hogy érettségi után mit szeretnél kezdeni magaddal továbbtanulás terén. Most leírom, hogy melyik iskola milyen szakra ad előképzettséget, melyik iskolából hova érdemes jelentkezni.

Mondjuk ez tök mindegy is lehetne, de Zrínyiből nem szokás gépésznek, bányásznak jelentkezni, vagy fordítva, Kandóból tanítóképzőre illetve jogásznak. Remélem érted, mire célzok. Persze kivételek vannak, itt is.

El kell tudnod döntened, vagy sejtened kell, hol akarsz tovább tanulni érettségi után. Tudom nehéz, de ez van =). Az iskolák sorrend nélkül vannak felsorolva!

Bölcsész, jogász - Földes, Avasi, Hermann

Gazdász - Berzeviczy vagy Fáy

Egészségügyi - Ferenczy

Pedagógiai - Kossuth

Gépész - Andrássy

Villamosmérnöki - Kandó, Bláthy

Informatika - Kandó, Bláthy, Andrássy

Mechatronika - Kandó

és még sorolhatnám, kis továbbtanulási könyvet majd vegyétek meg.

Persze ott van még egy csomó iskola, Te döntesz! Ha tudod, mi szeretnél lenni, akkor célirányosan válassz középiskolát. Ha nem tudod, na ilyenkor szokták mondani, hogy "menj gimnáziumba" és majd eldöntöd később, addig is jó oktatást kapsz minden tárgyból. Csak tudod, mi érdekel! =). Mivel foglalkoznál szívesen! =). Időd van még bőven, gondolkodj rajta, keress olyan embereket, akik a célba vehető iskolákba járnak/jártak, kérj tőlük véleményt. Nyílt napokra menj el, minél több iskolába (szülő, orvos igazolja majd =)). Ne az legyen a szempont, hogy a barátnőid hova jelentkeznek.

2010. szept. 2. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!