Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanár rákényszerítheti a...

A tanár rákényszerítheti a gyerekre a maszk viselést, azért mert nincsen beoltva?

Figyelt kérdés
A többi gyereknek nem kell hordani, csak az oltatlanoknak.. Középiskoláról van szó.. Viszont a másik tanàrnàl nem kell hordania a maszkot.

2021. okt. 7. 14:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Nagyon sok lett a beteg megint.
2021. okt. 7. 16:20
 12/21 sadam87 ***** válasza:
67%

Elvileg nem kötelező a maszkviselés az iskolában, de van olyan iskola, ahol kötelezővé tették, szóval ennél bonyolultabb a helyzet.

[link]

Szóval ez alapján kötelezővé lehet tenni (nem tudok róla, hogy a miinisztérium vagy a kormány bárhol mást állított volna). Így én azt mondanám, a tanár is kötelezővé teheti.

Mindenesetre tényt érdemes figyelembe venni:

1. A tanárnak kötelező biztosítania a rábízott tanulók egészségét.

2. Koronavírus járvány van (jelenleg épp egy felfutó negyedik hullámmal).

3. A maszk elég hatékony (bár nyilván nem tökéletes) eszköz a járvány visszaszorítására, a fertőzések számának csökkentésére.

4. Akik nem kaptak oltást, azoknál lényegesen jelentősebb a kockázata annak, hogy súlyos betegséget okoz a koronavírus. (Igaz, a fiatalok között sokkal ritkább az ilyen, de ott is előfordul.)

Összességében arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a maszkviselés a diákok egészségét védi. Ez azért mindenképp megfontolandó dolog!

A konkrét eset kapcsán persze több probléma is van:

- A tanár nem kötelezheti arra a diákokat, hogy megmondják, ki van beoltva. (Igaz, ez eléggé meg tudja nehezíteni a tanárok dolgát.)

- Az, hogy csak az oltatlanokat közelezi maszkhordásra, járványügyi szempontból sem feltétlen logikus, hiszen már tudjuk, hogy az oltottak is terjeszthetik a vírust (az tudtommal még nem lejátszott meccs, hogy pontosan milyen mértékben).

- A személyeskedő megjegyzések biztosan nem szerencsések. Pláne, hogy (feltételezem), még nem is nagykorúak, így nem is (teljesen) önálló döntés a részükről, hogy felveszik-e az oltást vagy sem. De egyébként is kontraproduktív.

Ezeket én is problémásnak tartom, de a maszkviselés kötelezővé tételét nem.

2021. okt. 7. 17:18
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem beszélj az igazgatóval mindenképp!
2021. okt. 7. 22:17
 14/21 anonim ***** válasza:
38%

Nem lehet, hogy a kölyköket védi? Én csak nemrég kaptam meg az oltásom és az egyik tanárom tudott is róla. Egyik szünetben odajött még év elején és megkért, hogy hordjam a maszkot mert az unokahúga is elhunyt covidban (ugyanolyan betegség miatt nem kaphattunk oltást egy ideig, vagyis jobban mondva a lány nem is kapott végül). Kedvelem a tanárt és az unokahúgával is jóban voltam. Imádták egymást, mintha a bátyja lett volna! Aranyos, életvidám kiscsaj volt, nagyon fáj a szívem érte és a tanaromért is.

Szóval akár nála is lehet ez a helyzet és csak aggódik

2021. okt. 7. 22:50
 15/21 A kérdező kommentje:

Az a gond hogy eléggé személyeskedő ez a tanárnő. Fenyegeti a gyereket, hogy ott hagyja az iskolába, és nem viszi kirándulni a többiekkel, ha nem vesz maszkot.

Megértem ha a diákokat védi, és egyet is értek vele, de akkor mindenki hordja a maszkot.. Oltott, és oltatlan is.. Ne legyen diszkrimináció a gyerekek között.

Annak a gyereknek nem kellett felvenni a maszkot, aki betegen, köhögve, tüsszögve jött be az osztályba, hiszen ő be van oltva..

De hát az oltottak is fertőzhetnek a tudomásom szerint.

Meg szószerint lesi, hogy mikor húzódik le a maszk a gyerekről.. Még a tesi öltözőben sem veheti le átöltözés közben.

2021. okt. 7. 23:28
 16/21 anonim ***** válasza:
33%
Nem, az oltottaknak ne kelljen.
2021. okt. 8. 00:37
 17/21 anonim ***** válasza:
86%
"Még a tesi öltözőben sem veheti le átöltözés közben." Az öltözőben ott áll és nézi ahogy átöltöznek?
2021. okt. 8. 07:18
 18/21 anonim ***** válasza:
24%
Miért is nem oltatod be magadat?
2021. okt. 8. 08:26
 19/21 anonim ***** válasza:
37%

Annak sincs értelme, hogy egyik órán hordani kell, a következőn már nem, utána újra fel.

Amúgy meg nem lenne egyszerűbb felvenni azt a nyamvadt oltást, mint itt siránkozni?

2021. okt. 8. 09:17
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Mindenkinek joga eldönteni hogy mit csinál. Ezzel a kérdező is így van. Szerintem itt a tanár eléggé felfújja a dolgot, be kell menni az igazgatóhoz és elmondani neki hogy már tulzas amit csinal. Mas szulokkel akiket érintveluk egyutt
2021. okt. 8. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!