Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minek tanuljak, ami jól keres?

Minek tanuljak, ami jól keres?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy mi legyek, teljesen össze vagyok zavarodva. Jól szeretnék keresni.

Amilyen tantárgyakat szeretek és jó vagyok benne(tehát emelt érettségit tennék belőle) magyar nyelv és irodalom, történelem, földrajz)

Angolt és spanyolt tanulok

Angolból b2 nyelvvizsgát esetleg c1-t tennék le

Spanyolból háát elég nehéz azt tanulnom, de remélem a középfokú összejön

Politikus lennék szívesen ami jól is keres, tetszik és ha kitanulnám jó is lennék benne. Csak hát ott van ez az elhelyezkedés, ki mennyire befolyásos, túl sok ismerettségi köröm nincs is.

A matek nem megy annyira 4 vagyok belőle, de elég nehezen értem meg.

Milyen irányba induljak el? Hol kezdjem?

16 vagyok, szóval még van időm szerintem.

2021. szept. 25. 22:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Ha van pénzed és stresszelsz, mert utálod a munkád, az kihat a gyerekedre is.

Arany középút keveseknek sikerül. Értelmi, lehetőségbeli korlát miatt.

2021. szept. 26. 19:08
 12/27 anonim ***** válasza:
De ha nincs pénzed és folyton azon aggódsz, hogy miből jut majd mindenre az is stresszt okoz és az is kihat a családra. Az arany középút tényleg így igaz, nem sikerül mindenkinek. Pedig milyen jó lenne.
2021. szept. 26. 19:19
 13/27 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Pont ebben a dilemmában vagyok. Jól fizető állásom van ahol tudnék még fejlődni de érdekel a tanítás is, mondhatni gyerekkori álmom. Jelenlegi munkámat is szeretem így nem tudok dönteni, hogy maradjak vagy vágjak bele a tanító szakba. Mit javasoltok? Mit tennétek a helyemben?
2021. szept. 26. 19:26
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

13

Én a helyedben ha valamennyire kötetlen a munka úgy csinálnám, hogy reggel 6-tól csinálnám a fő munkám 2-ig így 3-4 órától tudnék magántanítványt fogadni:)

2021. szept. 26. 19:45
 15/27 anonim ***** válasza:

14-es, köszönöm! Ez egy jó ötlet.😊

Kérdező, ne haragudj, hogy a kérdésed alatt kérdeztem.

2021. szept. 26. 19:54
 16/27 anonim ***** válasza:

Ha már előkerült a tanárság: ha diplomás vagy, akkor próbálj egyetemen óraadó lenni esetleg. Ahhoz nem kell tanári diploma, és tárt karokkal várnak. Természettudományos területen meg főleg. Késő délutáni órákban is hirdethetnek tárgyakat, szabválokat főleg!

Ha tanító szeretnél lenni, akkor pedig a korrepetálás marad úgy igazán, mert csak-csak kéne tanári diploma hozzá. Ha azonnal nem is, de kérni fogják.

Szerintem pusztán költségvetési szempontból nem éri meg tanárnak menni főállásban, főleg úgy, ha tudsz fejlődni a mostani munkahelyeden és még szereted is amit csinálsz.

2021. szept. 26. 21:05
 17/27 anonim ***** válasza:

15

Nincs mit, ezért vagyok itt:) Ha megengeded felírok magamnak egy ingyen órát az általad oktatott tárgyból jutalmul a probléma megoldásáért:D

2021. szept. 26. 21:06
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

16

Előadásokat a legnagyobb proffok tartják, a gyakszikat pedig kiszervezik a "tanároknak" és, vagy a doktoranduszoknak.

Viszont szerintem kevés ember van akinek az a vágya, hogy XY 70 éves proff alatt tartsa az órákat úgy, hogy annak semmi értelme ne legyen és mivel a proff marad, így vagy a tanár hajlik vagy elmegy.

Egy igazi tanárnak aki tanítani akar ez a rendszer nem optimális, mert nem az a lényeg, hogy érted-e az adott dolgot hanem, hogy be tudod-e magolni és használni akkor is ha nem érted, csak a feladatra tudod ráhúzni.

Én abban nem bíznák, hogy sok órát tudnál tartani 3 vagy 4 után, de tegyük fel, hogy szabválos lesz. Ha ingyen kredit akkor tök fölöslegesen vagy ott, ha pedig szívás akkor nem veszik fel. Az órakeret pedig kevés egy normális tudás átadására.

2021. szept. 26. 21:18
 19/27 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok.

Köszönöm mindenkinek a válaszát! Hasznos volt!

17-es, ez csak természetes! ;) :D

18-as, értem amit mondasz.

16-os, úgy érzem, hogy még maradnom kell a jelenlegi helyemen, pont amiatt amiket te is írtál. (Fejlődési lehetőség, szeretem csinálni) Legfeljebb mellette elkezdem majd a tanító szakot. Ez az ami érdekel, úgy értem ezzel a korosztállyal foglalkoznék szívesen.

2021. szept. 26. 22:39
 20/27 anonim ***** válasza:
Szia! Én csak azt tudom mondani, amire rálátásom van. Nálunk vannak ilyen project managgerek, vezető beosztásúak, pl főmérnök, ilyesmi. Ezeknek már eleve jó a fizetésük és ott van még a nagyon komoly korrupció. Ha valamit gyártatni kell külsős céggel, vagy kerárut rendelni, vagy szolgáltatást rendelni, ugye ezeknek az embereknek kell megkeresni, a legkedvezőbb ajánlatot. Melyik lesz a legkedvezőbb?
2021. szept. 27. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!