Utálom a közösséget, de idén muszáj kollégiumban laknom. Hogy viseljem el?
Figyelt kérdés
A szaktársaimmal napközben jól érzem magam, de mikor délután visszamegyek a kollégiumba, semmi kedvem nincs ahhoz, hogy legyen két árnyékom folyamatosan. Semmi privátszférám nincs egész nap. Ráadásul az egyik szobatársam ilyen nagyon közvetlenkedő, amit én gyűlölök. Nem azért lakok velük, mert ez volt minden vágyam, hanem muszájból. Hogy lehetne elviselhetőbb ez az egész?2021. szept. 16. 09:01
1/4 anonim válasza:
Csak annyit legyél a szobában, amennyit muszáj. Tanulni lehet könyvtárban is, de nyilván van más is, ahova el lehet vonulni akár közeli park, vagy a kolesznak olyan közösségi része, amit ritkán és kevesek látogatnak.
A kollégium ilyen, vannak szobatársak, akikkel együtt kell élni. Mivel őket kiküldeni nem tudod, így max te vonulhatsz félre, ha magányra vágysz.
2/4 anonim válasza:
Egy kis alkalmazkodást tanulsz, az mindenkinek cska hasznára válik. Fejleszti a személyiséget, aztán jövőre már mehetsz tovább.
3/4 anonim válasza:
Megértem, ez valóban nehéz és egyébként szerintem ez egyáltalán nem fejleszti az alkalmazkodókészséget, személyiséget stb., sőt. Én három évig voltam kollégista és soha egyetlen egyszer sem volt semmiféle komoly konfliktusom abból adódóan, hogy a szobatársa(i)mmal ne tudtunk volna alkalmazkodni egymáshoz vagy kompromisszumokat kötni. Mindig mindent megbeszéltünk egymással és azon voltunk, hogy ne zavarjuk egymást, ne okozzunk a másiknak kellemetlenséget és így tovább, ez volt számunkra a természetes. Viszont egy idő után pont ez volt az, ami miatt már egyszerűen elegünk lett az egészből és azt kell mondanom, hogy én a három év után nem "pozitív" irányba fejlődtem ennek hatására... Most albérletben lakom és sokkal "háklisabb" lettem, sokkal több minden idegesít vagy zavar és sokkal inkább azt helyezem előtérbe, hogy csak nekem jó legyen és kész, holott itt még külön szobánk is van. Tudom, hogy ez nem egy jó dolog, de egyszerűen abban a három évben annyi lemondást stb. kellett hoznom, hogy elég volt. Azt már végképp nem tudnám elképzelni, hogy én még egyszer egy szobában egy vagy több idegennel lakjak együtt, de még az albérleten való osztozás is nehezemre esik néha. Persze, az ember elvonulhat, elmehet a könyvtárba stb. és én is egyedül ezt tudom ajánlani, de nem ez lenne az ideális, hogy az ember menekül az aktuális otthonából és nem is azért adja ki rá a pénzt, hogy szinte ne is tartózkodjon ott.
4/4 anonim válasza:
Pedig ehhez hozzá kell szokni, mert nagyon sokszor kell majd kompromisszumokat kötnöd az életben. Hogyha a szobatársaid árnyékként viselkednek, akkor nyugodtan mond meg nekik, hogy nem szereted, ha folyamat a seggedben vannak. Én a koliban 6 másik emberrel lakok egy szobában. Ha mi megtudjuk oldani, hogy ne zavarjuk egymást, akkor ti is megtudjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!