Francia szakhoz feltétlenül muszáj francia érettségi?
felsőfokú francia nyelvvizsga kell.
ne viccelj, persze, h. kell.
felsőfokú nagyon is kell, ha nyelvszakra mész, egyrészt a pluszpontok miatt, másrészt, mert te nem ott fogod megtanulni a nyelvet, hanem azon a nyelven fogsz filológiát, nyelvészetet, ország- és kultúraismeretet stb. tanulni.
az órai kommunikáció nyelve francia, az oktatókkal franciául fogsz e-mailt váltani, és francia szakirodalmat kell olvasnod, francia nyelven kell beadandókat írnod, és vizsgáznod.
én német nyelvszakon végeztem, minden idegen nyelvre ez áll, voltak, akik kibuktak v. otthagyták, mert nem bírták a tempót.
nem elég bejutni, helyt is kell állni.
akadémiai franciát fogsz tanulni, nem köznyelvit, tudományos szakszöveget olvasni nagyon más, mint sajtónyelvet.
8.! A stílusoddal nem értek egyet, lekezelő vagy.
Az viszont igaz, bármely nyelv esetén, hogy erős B2 a minimum szint, amivel már el lehet boldogulni egyetemen.
Angolból és franciából is kell érettségizned, elvileg egyikből elvárás csak az emelt. Ha sima francia alapszakra mennél, akkor mindenképpen kéne franciából is emeltezned. Megteheted, hogy angolból emeltezel, franciából meg csak középszinten érettségizel, DE a középfokú, tehát az emelt érettségihez szükséges nyelvtudásnak mindenféleképpen meg kell lennie. Ha meg emeltezel franciából, akkor hiába lenne nyelvvizsgád, nem lehet ugyanabból a nyelvből emelt érettségit is és nyelvvizsgát is beszàmítani.
Én angol-spanyolra készülök, az angol emelt nálam egyértelmű volt hosszú ideje és spanyolból is az emeltre készülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!