Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kötelező a nulladik év az...

J. beni kérdése:

Kötelező a nulladik év az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium Angol “Szakára”?

Figyelt kérdés
Jövő januárban fel felvételizek, és a Dobó egy nagyon szimpatikus iskola! De én az olvastam, hogy ott van nulladik év! Amivel nekem az a bajom, hogy alapból év vesztes vagyok, és ha még nulladikra is mennék akkor 20 évesen érettségiznék (azt meg nem szeretném :)) Nem nem is látom értelmét! Az egyik ott tanuló azt mondta nem kötelező, de gondoltam itt is megkérdezem: Kötelező vagy nem?

2021. szept. 4. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvi előkészítős osztálynak pont az az értelme, hogy egy évig szinte csak nyelvet tanultok. Esetleg van nyelvvizsgád, akkor előfordulhat, hogy nem köteleznek rá.
2021. szept. 4. 16:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, én alapból úgy tudtam, hogy teljesen sima szak is van a Dobóban, de elvileg nincs! De, ha lesz nulladik igazából akkor is azt fogom elsőnek beírni! :)
2021. szept. 4. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:
62%
Olyan nincs, hogy nem kötelező. 5 éves képzésként hírdetik, így van nyelvi előkészítő év. Ha nem tetszik lehet mást választani, mert nincs olyan lehetőség, hogy kihagyd a nulladik évet.
2021. szept. 4. 18:04
 4/4 anonim ***** válasza:

A nulladik év olyan értelemben kötelező, hogy muszáj jegyeket szerezned az évnek a tantárgyaiból. Ezért megvan az a lehetősége mindenkinek, hogy (amennyiben az iskola ezt megengedi) osztályozó vizsgával teljesítje azt az évet. (így noylcadik után az előkészítős év átugrásával egyből kilencedikes lesz)

Én is ezt csináltam régen, szóval ha érdekel ez az opció, szívesen megosztom veled a tapasztalataimat.

2021. szept. 6. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!