Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Passzív félévvel kapcsolatban...

Passzív félévvel kapcsolatban van kérdésem. Segítség?

Figyelt kérdés

Felvételt nyertem az SZTE TTIK molekuláris bionika szakra, viszont halasztani szeretnék egy évet, mert újra szeretnék érettségizni és bejutni az orvosira.

Ebben a tanévben masszőrnek akarok tanulni.

DE passzív évet szeretnék, hogy ha nem sikerül jövőre a felvételi, akkor elkezdjem a molekuláris bionikát.

A problémám, hogy valaki azt mondta, h rendelet tiltja, h az első félévem passzív legyen.

Ez igaz?

Ha igen akkor be sem iratkozom.

2010. aug. 30. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem igaz, lehet passziválni az első félévet is. Nálatok nem tudom hogyan, nálunk van egy oldal, ahol a beiratkozási lap van, és ott vagy egy ilyen rubrika, hogy "Első félévem passziválni szeretném Igen Nem"
2010. aug. 30. 17:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem lehet passziváltatni csak akkor ha már minimum egy fél évet jártál a suliba. Magyarán nincs halasztás.

Szerintem erre kérdezz rá a saját sulidban, mert úgy tűnik, hogy ez mindenhol máshogyan van.

2010. aug. 30. 17:25
 3/7 anonim ***** válasza:
sulija válogatja, hogy lehet-e passzívval kezdeni. Szerintem men be a to-ra és kérdezd meg.
2010. aug. 30. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha beiratkozol,akkor csak méltányosságot érdemlő okra hivatkozva passziválhatod az első félévedet/évedet.

"6.3. A hallgató a megkezdett aktív félév helyett – tanulmányainak első félévében csak méltánylást

érdemlő okra hivatkozva – félévhalasztást, passzív félévet vehet igénybe, a kurzusfelvételi időszak

végéig, ha a kari Tanulmányi Bizottságához benyújtott kérvényében ezt kéri. Ha a hallgató

ezen időpontig nem kéri tanulmányainak szünetelését (nem kéri passzív félév igénybevételét),

az adott félév aktív félévnek minősül akkor is, ha a hallgató nem vesz részt a foglalkozáson

és nem tesz eleget egyetlen tanterv tanulmányi követelményeinek sem."

Ez a SZTE TTIK tanulmányi és vizsgaszabályzatában találtam.Tehát ha azért kéred a passzív hallg.jogviszonyt,mert időközben mást is akarsz tanulni,akkor nem fogják a kérelmedet elgogadni,mert nem méltányossági ok.Csak akkor passziválhatod,ha elvégezted az ELSŐ félévet.

2010. aug. 30. 17:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja és ha máskor is van hasonló jogi jellegű problémád, vagy csak úgy az egyetemmel kapcsolatos problémád,akkor bátran ajánlom a figyelmedba a TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATOT,amit ott találsz lényegében minden kérdésre választ ad,csak kicsit bele kell mélyülni.
2010. aug. 30. 17:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ. Akkor nem íratkozom be.
2010. aug. 30. 17:50
 7/7 anonim ***** válasza:
pár éve még mindenhol lehetett, de mára már sok helyen tiltják. nem tudom ott épp hogy van, nézz utána a suli weboldalán.
2010. aug. 30. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!