Passzív félévvel kapcsolatban van kérdésem. Segítség?
Felvételt nyertem az SZTE TTIK molekuláris bionika szakra, viszont halasztani szeretnék egy évet, mert újra szeretnék érettségizni és bejutni az orvosira.
Ebben a tanévben masszőrnek akarok tanulni.
DE passzív évet szeretnék, hogy ha nem sikerül jövőre a felvételi, akkor elkezdjem a molekuláris bionikát.
A problémám, hogy valaki azt mondta, h rendelet tiltja, h az első félévem passzív legyen.
Ez igaz?
Ha igen akkor be sem iratkozom.
Nálunk nem lehet passziváltatni csak akkor ha már minimum egy fél évet jártál a suliba. Magyarán nincs halasztás.
Szerintem erre kérdezz rá a saját sulidban, mert úgy tűnik, hogy ez mindenhol máshogyan van.
Ha beiratkozol,akkor csak méltányosságot érdemlő okra hivatkozva passziválhatod az első félévedet/évedet.
"6.3. A hallgató a megkezdett aktív félév helyett – tanulmányainak első félévében csak méltánylást
érdemlő okra hivatkozva – félévhalasztást, passzív félévet vehet igénybe, a kurzusfelvételi időszak
végéig, ha a kari Tanulmányi Bizottságához benyújtott kérvényében ezt kéri. Ha a hallgató
ezen időpontig nem kéri tanulmányainak szünetelését (nem kéri passzív félév igénybevételét),
az adott félév aktív félévnek minősül akkor is, ha a hallgató nem vesz részt a foglalkozáson
és nem tesz eleget egyetlen tanterv tanulmányi követelményeinek sem."
Ez a SZTE TTIK tanulmányi és vizsgaszabályzatában találtam.Tehát ha azért kéred a passzív hallg.jogviszonyt,mert időközben mást is akarsz tanulni,akkor nem fogják a kérelmedet elgogadni,mert nem méltányossági ok.Csak akkor passziválhatod,ha elvégezted az ELSŐ félévet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!