Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire számít az munkavállal...

Mennyire számít az munkavállalásnál, hogy hol diplomázok?

Figyelt kérdés

Most fogok felvételizni egyetemre, és a programtervező informatikus szakot néztem ki.

2 egyetemet nézegettem, a debrecenit, és az ELTE-t. A debreceni egyetem közelebb van hozzám, Pestre kicsit körülményes lenne feljárnom.

Sokan mondják, hogy munkavállalásnál a HR-esek nagyon nézik, hol végzett az adott illető, meg az hogy az ELTE nyújt a legtöbbet minden téren.

2021. aug. 29. 15:00
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen mindegy, hogy ELTE vagy Debreceni. Mindkettő jó egyetem. Pláne informatika téren.

Rémtörténetek inkább a Gábor Dénesről és a Miltonról vannak.

2021. aug. 29. 15:27
 2/6 Sajtadó ***** válasza:
82%
Ahogyan az első mondja. Az számít csak, hogy mit tudsz és miket csináltál.
2021. aug. 29. 16:26
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy melyik egyetemen végeztél, az akkor számíthat pozitívumnak, ha a világ első 50 valamelyikén diplomáztál.

A magyar nagyobb egyetemek nagyjából egyformán közepesek, ami inkább dicséret mint leszólás!

Nincs nagy különbség köztük...

A legjobb ajánlás minden normális HR-esnél a tudás és a hozzáállás - tehát a személyiséged pozitív jegyeinek halmaza, és nem a diplomán a pecsét...

2021. aug. 29. 18:24
 4/6 anonim ***** válasza:
99%
Teljesen leszarják. Sok szakmában még papír sem kell, de ahol igen, ott sem nézik, hol szerezted. Ezt a hülyeséget csak az egyetemek tolják, hogy a hallgatóik különlegesebbnek érezzék magukat a többieknél.
2021. aug. 29. 19:07
 5/6 anonim ***** válasza:
99%

Én is informatikus vagyok. Konkrétan az összes eddigi munkahelyemen az volt, hogy egyáltalán nem kértek diplomát. Hiába volt az álláshirdetésben, még csak bemutatnom sem kellett. Nagyjából ennyire érdekli őket, hol végeztél.

Én a helyedben egy kevésbé kemény egyetemre mennék. Akkor nem csak a kötelező teljesítésére marad időd, hanem tudsz dolgozni, önállóan fejlődni, ami szakmailag értékesebb az iparban

2021. aug. 29. 19:10
 6/6 anonim ***** válasza:
98%

Életed legelső állásánál elképzelhető hogy számít valamennyit, de sokadrangú szempont. Később biztos nem fog senkit érdekelni. Nyilván ha valami nemzetközi szinten is elitnek számító egyetemet (Oxford, Harvard és hasonlók) állítanál szembe akár a debreceni egyetemmel, akár az eltével, más lenne a helyzet.

Illetve azt írod, hogy közelebb van a debreceni egyetem, jobban be tudsz járni. Ha azt az időt, amit ezzel megspórolsz a bejáráson nem kocsmázásra meg filmezésre, hanem tanulásra fordítod (nem feltétlen szigorúan az egyetemi tananyag és szakmai dolgok megtanulására, hanem akár nyelvtanulásra, soft skillek fejlesztésére stb.), akkor még jobb esélyekkel is indulhatsz.

2021. aug. 29. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!