Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME fizikus BSc-t mennyire...

Manyika12345 kérdése:

BME fizikus BSc-t mennyire ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy érdemesebb a BME-re menni, ha fizikus akarok lenni, mert hogy az ELTE már csak a nevéből él. Viszont a BME-ről hallani nagyon jót és nagyon rosszat is, van aki azt mondja nem tanítanak, mindent csak elvárnak, rossz a tanterv úgy ahogy van stb. Van aki szerint viszont mindent megtanítanak amit tudni kell, és megfelelő hozzáállással meg lehet csinálni. Illetve megnéztem az 1. félév órarendjét a BME honlapján, azon segítene valaki eligazodni? Kétlem hogy heti többször reggel 8tól 18 óráig órákon meg laborban lenne az ember, úgyhogy ha valaki leírná hány óra meg labor van egy héten, azt is megköszönném.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2021. aug. 16. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:
4%
Inkább nézz ketkezu munkát! Nem lehet mindenki A Tomfizikus
2021. aug. 16. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

"Kétlem hogy heti többször reggel 8tól 18 óráig órákon meg laborban lenne az ember"

:DDDDDDD

Jót nevettem.

2021. aug. 16. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

Fizikus BSc nem létezik, hanem Fizika BSc ill. Fizikus MSc.

A mintatanterv meg nem hazudik, ott van világosan, miből mennyi óra van. (Úgy számold, hogy 1 óra az 45 perces.) Simán előfordul az, hogy reggel 8-tól este 6-ig bent vagy, és nemcsak ezen az egyetemen, hanem bármilyen szakon.

2021. aug. 16. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én BME-n tanulok, igaz nem fizikusként, de volt olyan nap amikor 8-19-ig folyamatosan volt órán, de a többi nap meg viszonylag könnyű volt, egy héten nagyjából 30-32 órád van ha mintatanterv szerint haladsz.

Fizika mintatantervet itt találod:

[link]

Óra/kredit oszlopba úgy van, hogy az első három szám az előadás/gyakorlat/laboratórium heti óraszáma, ezt követi, hogy félévközi jegy vagy vizsga, majd a tárgy kreditértéke.

2021. aug. 18. 14:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

ELTE-re kb akkor éri meg menni, ha részecskefizikával akarsz foglalkozni (CERN) vagy olyan iránnyan, ami nincs BME-n (meteorológia, geofizika, csillagászat). Különben BME a jobb döntés szerintem. Álltalában félévente van egy 3-4 órás labor hetente, első féléveben csak kéthetente van, 4.ben pedig van egy elektronika labor pluszban pár alkalommal. Az, hogy nem tanítanak, csak elvárnak, az nem nagyon igaz, de persze van egy két tárgy, ami lehetne jobb, de szerintem mindenhol ez van. Eddig a 2 évem alatt egy olyan tapasztalatom se volt az egetemmel, hogy valami nagyon rossz lett volna itt, két hülye tanárt leszámítva. Plusz a közösségi élet is sokkal jobb, mint az ELTE-n.

Ha akarsz több infót, keress nyugodtan privátban.

2021. aug. 20. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!