Milyen a Budapesti Fazekas Gimi?
Igen,a Fazekas gimi elég egy erős gimnázium,majdhogynem garancia is az egyetmere.
A franciát igazából nem tudom.
A term. tud.-i tagozaton fel lehet venni 2. nyelvként a franciát,de nem tudom,hogy a felsőfokra ez mennyire is készít fel.
De ha otthon is jól rágyúrsz a franciára,akkor szerintem 12. osztályra elérheted a felsőfokot.
Tudom, hogy nem ez a kérdésed, de miért csak a Fazekast engedi? Miért korlátozza anyukád a továbbtanulási lehetőségeidet és a felvételi esélyeidet? Ugye azt tudod, hogy CSAK az Oktatási Hivatal kapja meg az általad megjelölt iskolák sorrendjét, a Fazekas ezt nem láthatja. Tehát nem származik abból hátrányod, ha más budapesti elitgimit is megjelölsz.
Nagyon jó választás a Fazekas, de nem egyszerű bekerülni oda. Ha mindent egy lapra teszel fel, és valami nem úgy sikerül, ahogy tervezted, akkor B terv lesz a helyi gimi?
Az ország egyik legjobb gimijéről van szó, szóval az oktatás színvonalával, és a tanárokkal nem hiszem, hogy lesz gond, hiszen az iskola eredményei azt igazolják, hogy a lehető legmagasabb az oktatási színvonal.
De el kell döntened, hogy az orvosi, vagy a francia felsőfokú számít-e a fő prioritásnak, mert abban biztos vagyok, hogy 4 év alatt csak akkor jutsz el a felsőfokú nyelvvizsgáig franciából, ha mellette iskolán kívül is még tanulod a nyelvet, akár magántanárral.
Lovassys vagyok, de nálunk még a nyelvi előkészítő évvel is kevesen szoktak eljutni a francia felsőfokúig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!