Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ösztöndíj csak nappali tagozatos hallgatók számára elérhető?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről a dologról? Nagyon sok levelező tagozatos hallgató van, aki 25 év alatti,nem dolgozik és azért vàlasztotta pont azt a képzési formát mert nem szeretne a távolság miatt, albérletet/ kollégiumot fizetni vagy mert épp az a képzési forma olcsóbb mint a nappali. Egyre több olyan ösztöndíjjal talàlkozom, ami csak kizárólag a nappali tagozatos hallgatók számára elérhető, nagyon ritka, ha levelező tagozatos hallgatóknak is van valami. Nem beszélve a diákigazolványokról, nappalin jár az 50%-os utazási kedvezmény az ország barmely részére, míg a levelezősöknek csak az érintett egyetem városába jár az 50%. Miért van ez így?
2021. aug. 13. 11:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
#10-es 8as vagyok. Nem tudom te meg mindig hova jártál, de nálunk nem igy van/volt. Van már egy diplomám, (mérnökinfó) ahol én végeztem, levelezőn szintén, nem volt megint csak ilyen könnyítés, sőt még jobban leszarják, hogy megkaptad-e az anyagot vagy sem. Most jogi egyetemre járok. Nalunk ugyanugy ki kellett dolgozni a teteleket mint a nappalisoknak, ugyanúgy be kellett seggelni mindent, nem volt egyszerusites egyik tagozaton sem. Sőt itt mèg a levelezősöknél nagyobb volt a bukási arány egy adott tàrgyból mint a nappalin a szeminárium hiánya miatt, persze ez megint csak tanszék függő. Szóval ez sem igaz hogy a gyakorlatiasabb szakokon könnyebb a levelező, biztos van rà kivetel, de így ezt kijelenteni merész.
2021. aug. 14. 13:10
 12/12 anonim ***** válasza:
83%

Élelmiszermérnökire jártam, ezt tapasztaltam.

"Szóval ez sem igaz hogy a gyakorlatiasabb szakokon könnyebb a levelező, biztos van rà kivetel, de így ezt kijelenteni merész."

Pedig de. Tegyük fel, hogy ugyanolyan nehéz a vizsga mindenkinek, ugyanannyit követelnek. Mivel a levelezősök az évközi szop*s nagyrészét megússzák/enyhébb formában kérik számon (laborbeugrók, röpzh-k, jegyzőkönyvek, beadandók), akkor értelemszerűen egy nappalisnak jóval több időbefektetéssel jár ezt megcsinálni. Hiába, a heti 20-25 óra fizikai jelenlétet igénylő labort (hacsak nincs otthon mikrobiológiai laborod vagy kémiai laborod) nem tudod megcsinálni otthonról.

De az eredeti kérdéshez kapcsolódóan:

A levelező képzések nagy része olcsóbb mint a nappali, tehát eleve kedvezményes.

2021. aug. 14. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!