Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megbuktam matematikából,...

Megbuktam matematikából, átfogok menni magántanár segítségével?

Figyelt kérdés

9-es vagyok és a matek tanár a 25 főből tizennégyet megbuktatott, hideg vérrel, beleértve engem is. Általánosban végig négyes voltam matekból, de középsuliban valamiért nem jött össze az első év... Most hibáztathatom a tanárunkat is, de én is hibás voltam, többet kellett volna készülnöm, tudom. Májustól nagyon meg szivatott minket, próba vizsgáznunk kellett az egész éves tananyagból.

A matektanárunkkal az a baj, hogy a digitális oktatáson egyetlen egy órát sem adott le és nem volt hajlandó semmit sem elmagyarázni novembertől májusig. Én csak akkor értem meg a tananyagot, ha el is magyarázzák, és hát igen, otthon nem magyarázta el nekem az algebrát, a geometriát, meg ezeket... Aztán májusban jött a rengeteg pótlás, csomó egyesekkel...

A többi tantárgyból jó voltam, a magyar, a töri, az idegen nyelv négyesek lettek és a többi tantárgy is mind legalább hármas, szóval csak a matek a gázos.

A szüleim teljesen kiakadtak, hogy megbuktam, de én is velük együtt, mert ha normálisan elmagyarázta volna a tananyagot, akkor nem buktam volna meg, a másik 14 osztálytárssal együtt.

Ha a pótvizsgán is hasonlóképpen bánik velünk, mint tanév közben, akkor lehet, hogy sokan évet ismételnek...

Magántanárnál vagyok heti öt órát. Mindent megteszek, hogy ne bukhassak meg. A pótvizsga augusztus 24-én lesz. 100 pontot lehet elérni az írásbelin, ahol 35 pont kell a ketteshez.

2021. aug. 9. 13:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk én furcsállom, mert úgy tudom, hogy pótvizsgán legjobb esetben is csak 3-as kerülhet a bizonyítványba (mivel átlagolják az év végi eredményt és a pótvizsga eredményét), de ha 4-est írnak be, akkor örülj neki.

A 9.-es átlag egyébként sehova sem számít. Ami számít, az az utolsó két év jegyei, legalábbis az egyetemhez. Illetve helyi ösztöndíjba beleszámíthat a 9.-es átlag, de több jelentősége nincs.

2021. aug. 25. 19:43
 12/15 A kérdező kommentje:

Holnap megyek a bizonyítványomért. Ha jól tudom, lehet kapni négyest, volt rá már példa másnál is. Igazából nem érdekel ha hármas lesz, lényeg az, hogy sikerült átmennem a következő osztályba. Megérte ennyi magántanár óráját megvenni. Sokkal, de sokkal könnyebb volt nála megérteni, mint a matek tanárunknál.

Úgy tudom, hogy szeptembertől új matek tanárunk lesz (hogy miért, nem tudom), szóval végre megszabadulunk tőle (nem rosszindulatomból mondom, de így lesz a legjobb mindenkinek).

2021. aug. 26. 07:11
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Gratula!

Lehet az iskola is belátta, hogy nem jó tanár az ilyen. Reméljük a kövi tanárod jobb lesz!

2021. aug. 27. 07:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Hogy sikerült az idei év?
2022. aug. 16. 11:22
 15/15 A kérdező kommentje:
14: A tavalyi tanévben erős hármas voltam matekból. (:
2022. szept. 25. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!