Kötelező az érettségi?
Először is bocsi, ha rossz részhez írtam. A kérdésem:
Egyetemre (mérnökinformatika) kötelező a mateky fizika és infó közép vagy emelt érettségi?
Én utolsó elötti évem végém járok a gimibe és eldötöttem, hogy ez érdekel. Nagyon is tetszik, de utólag hallottam egy ilyet. Igaz?
A felvi.hu oldalon le van írva, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni (ugyanitt kell majd jelentkezni is az egyetemekre).
Az érettségi kötelező az egyetemhez.
Matematika mindenképp kell, a fizika és infó közül választanod kell egyet. Tudtommal egy emelt érettségi alapkövetelmény már, szóval azt is vedd figyelembe. De igen, felvi.hu-n mindent megtalálsz, nagyon jó oldal ilyenekre.
Matekból (meg a másik 3 érettségi tantárgyból) eleve érettségizel, szóval majd az informatika meg a fizika között kell döntened pluszba.
Ha engedsz egy kis okoskodást:
Ha tényleg ebbe az irányba mennél, akkor én ajánlanám hogy vágj bele az emelt szintű matekba. Szerintem relevánsabb tudást ad majd az egyetemhez mint az informatika emelt. Például komolyabb SQL-t, meg programozást érdeklődési köröd szerint hobbiból is simán tudsz tanulni. A többi része az infó érettséginek meg nagyon hasonló középszinten is. Szerintem egy erős matek alapba jobban megéri energiát és pénzt (magántanár) fektetni. De ez személyes vélemény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!