Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik érettségi utáni szakma...

Melyik érettségi utáni szakma piacképes?

Figyelt kérdés

Érettségi után most megyek szakmára, felvettek az egyetemre is a 2éves Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzésre (Commerce and Marketing)331ponttal, de ez engem nem vonz ez nem diploma ez egy szebb nevezetű okj nem?

+ 2 évet itthon kéne benne dolgoznom kötelezően.Nem is tudom mennyi kezdő bérem lenne. Talán netto 200-250? Multiknál.

Több okj-t is nézztem estin.(2tanévesek).Mind érdekel engem valamilyen szinten, de matekból gyenge vagyok.

Ezeket a szakmákat néztem eddig, estin. Ha van jobb ötleted a tovább tanulásban kérlek segíts!

(ingerszegény körny, nem kapok tanácsokat)

Ugye estin jár diákigazolvány? Diákmelozhatok? Csak a tb-m kell magam fizetnem?

Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés OKJ 54 344 01 / Itt netto 180-250 / pl valuta váltóban, vagy valami cégnél ahol kisebb könyvelés van.

Gyógyszertári Asszisztens OKJ 5472003 / tiszta-nyugis munka netto 170 szakkasszisztens után netto 190-220

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ 54 140 02 / gyerekek- iskola szünetek / netto 170, biztos munka

Mit gondoltok? A többi ingyenes okj mint pl szoftverfejlesztő és adatrögzítő, CNN, vegyész technikus, postaforgalmi okj, ezek elég gyengék nem?

Köszönöm a válaszokat, kérlek minden kérdésemre probálj válaszolni.

18/L

2021. aug. 4. 18:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
77%
Ez még az alapképzéstől is semmibb, pedig az sem egy nagy valami.
2021. aug. 10. 13:07
 12/12 anonim ***** válasza:

"EZZEL MAGASABB SZINTRE KERÜLŐK AZ ÁTLAG POR NÉPPEL SZEMBEN."

Nem kell kiabálni. Bármit tanulsz, többet fogsz tudni, mint az, aki nem tanulta az adott dolgot sose. Attól még jól teszed, ha nem nézel le senkit, aki nem tanult, nem tudhatod, hogy miért nem.

2021. aug. 17. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!