Átsorolás hamarabb önköltségesre - érdemes-e?
Figyelt kérdés
Második BA képzésemet végzem, 2 db támogatott félévem maradt, így a mesterképzést csak önköltséges formában tudnám folytatni. A szakon, ahova MA képzésre szeretnék jelentkezni, a legtöbb esetben eddig magasabb volt az önköltséges képzés ponthatára. Viszont nem szeretném kockáztatni, hogy emiatt nem kerülök majd be mesterképzésre, ha pont annyival magasabb lenne a ponthatár, ezért úgy tervezem, hogy az utolsó két félévemet önköltséges formában folytatom, hogy legyen esélyem állami ösztöndíjas helyre bejutni a megmaradt féléveimmel. Van esetleg valaki, aki hasonló módon járt el és megosztaná a tapasztalatait?
Jól gondolom, hogy nincs akadálya annak, hogy önköltségesen fejezem be az egyetemet, de állami képzésre jelentkezem utána?
2021. aug. 4. 13:08
1/3 anonim válasza:
Biztos vagyok benne, hogy semmi kifogasuk nem lesz az ellen, hogy inkabb fizess, es akkor megmaradnak az allami feleveid, ha ugy jobban megeri. TOhoz fordulj, mint mindig.
2/3 anonim válasza:
A felvi statisztikákban nézd meg, hányan szoktak arra a bizonyos szakra önköltségesre jelentkezni, és hányat vesznek fel. Gyanítom, hogy azért magasabb a ponthatár, mert oda az megy, aki tényleg komolyan gondolja (hisz saját pénze), és lehet, hogy nem is telik be az összes hely, ezért a magas(nak tűnik) a ponthatár - hasonlóan, mikor mondjuk egzotikusabb tanárszak-párokra az egekben van a ponthatár, és nem azért mert ne lenne még kapacitás, hanem mert csak 1-2 eminens ember jelentkezett oda. Lehet, hogy feleslegesen aggódsz szerintem.
3/3 anonim válasza:
Nem tudom a választ kérdező, de drukkolok! Én is a 2.BA-t csinálom, mellette pedig egy mestert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!