Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BTK-n mi alapján vesznek fel...

BTK-n mi alapján vesznek fel a minor szakokra?

Figyelt kérdés
Látom, hogy a minorok mellett vannak kapacitások feltüntetve. Mitől függ, hogy egy adott minorra ki kerül be, és ki nem? (ki jelentkezik hamarább, előzetes tanulmányi eredmény, teszt?)

2021. aug. 3. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Nem egységesek a minorok követelményei.

Hivatalosan az első év (2. szemeszter) végén jelentkezel minorra. Viszont vannak olyan minorok, amik nem 4 hanem 6 félévesek, tehát már az 1-2. szemeszterben el kell végezni hozzá bizonyos alapozó tárgyakat. (A minorjelentkezést akkor is az első év végén rögzítik majd hivatalosan.)

Az egyetem honlapján meg szokták hirdetni, hogy mik vannak, mikor és hogyan kell jelentkezni. Változó. Van, ahová csak egy motivációs levelet kell beadni, de lehet szóbeli elbeszélgetés, az előzetes nyelvtudást igénylő nyelv minoroknál szintfelmérő... Ha túljelentkezés van, akkor természetesen a tanulmányi eredmény is számít. De tényleg attól függ.

Melyik minor érdekel?:)

2021. aug. 3. 14:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! :)

Egyelőre még nem tudom, melyik érdekelhet... :) Gólya leszek magyar szakon, így valami ahhoz passzoló után keresgélek. Az megvolt, hogy csak a 3. szemeszterben kell választani, csak gondoltam, mégis utánajárok picit, hogy mi ezzel a helyzet. :)

Köszönöm, hogy írtad, hogy valamelyiknek van előfeltétele, oda fogok rá figyelni!

2021. aug. 3. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez csalóka kicist, mert habár hivatalosan tényleg a második félév végén jelentkezel minorra (nem rég járt le a határidő nyáron) a minorok 90%a bemeneti tárgyas tehát már első két félévben is kell alapozó tárgyakat felvenni. Nézd meg a BTK oldalán az oktatás alatt a minor kategóriát és a tanegységlista alapján győződj meg, hogy az általad kinézett minorok is ilyenek-e vagy azon kevés minor közé tartoznak, amik nem.
2021. aug. 4. 22:16
 4/5 anonim ***** válasza:
*kicsit
2021. aug. 4. 22:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen-igen, erről olvastam már, éppen ezért is kezdtem el most utánaolvasni. :)

Meg azóta igazából már megtaláltam, hogy a neptunban hol lehet látni a bemeneti követeleményeket, csak nagy elveszettségemben hamarább kiírtam ide a kérdést, ahelyett, hogy még kattintottam volna párat. A lusta mindenemet... :D

Köszönöm a segítséget! :)

2021. aug. 5. 01:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!