Hogy lehet írni egy 95-100%-os közép magyar érettségit?
Teljesen mindegy, hogyha a terjedelmi követelménynek megfelel, ami legalább 2 oldal VAGY 500 szó.
Ha nem kézzel írod, hanem pl. Word-ben, akkor nem kell kézzel leszámolnod, hanem kiírja a program.
Emlékszem, amikor én érettségiztem, nekem 1,5 oldalnyi szöveg lett, de 550 szó körül, és igen, egyesével leszámoltam a szavakat.
Olvass sok-sok elemzést, és figyeld meg a gondolatmenetét, a kitérőket, a hivatkozásokat, az összehasonlításokat más művekkel, stb.
Tele van az internet is. De könyvtárba is mehetsz.
Azt tudod csinálni, hogy a novellaelemzés szempontjait megtanulod. A magyar pont egy olyan tárgy, ahol sok múlik a javító tanáron. Nem olyan, mint a matek, hogy a megoldókulcsban benne van, hogy az eredmény 48, és vagy jó vagy nem.
Nincs két diák, aki ugyanúgy értelmez egy szöveget, ugyanolyan gondolatmenettel írná le az elemzését. Ha magadnak javítod ki az elemzésed, akkor kicsit lehetsz elfogult, ezért érdemes ehy magyartanárnak megmutatni, hogy ő mit javítana, hogy látja jobbnak.
Ahogy két diák nincs, aki ugyanúhy gondolkozik, ugyanúgy két magyartanár sincs aki ugyanúgy lát egy szöveget, nyilván a tanárok hasonlóképpen veszik észre a hibákat, de lehet olyan tanár aki egy hibára azt mondja, hogy belefér, egy másik már lehet, hogy pontot vonna le érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!