Felvi.hu-n jogorvoslathoz hol találom azt a lapot, amit ki kell tölteni?
Itt le van írva, hol találod, ha rendelkezel Ügyfélkapuval vagy sem.
Szabad tudni, mi történt?
Nem jól töltöttem fel az egyik év végit és annak nincs meg a pecsétes oldala és, ezért nem vették fel az egyetemre.
Voltam bent az ügyfélszolgálatnál ma, de azt hagyjuk...
Én sem akarlak elkeseríteni, kérdező, de sajnos nem fogják ezt az indokot elfogadni, ugyanis a Felvi részéről nem történt jogsértés. Az ide vonatkozó részek a tájékoztatóból:
"A kifogásban elő kell adni azokat a tényeket és körülményeket, amelyek a kézbesítés szabálytalanságát vagy a jelentkező önhibájának hiányát bizonyítják (pl. kórházi ellátás miatt igazoltan akadályoztatva volt stb.)."
Illetve:
"Igazolási kérelem a felvételi eljárás során (pl. a jelentkező lekéste a jelentkezési határidőt, a hiánypótlási felszólításnak nem tett eleget) nem terjeszthető elő."
Valamint:
"A felsőoktatási felvételi eljárásban méltányosság gyakorlásának helye nincs, a keresetlevélben foglaltak alátámasztására utólagosan benyújtott, végzettséget, eredményt vagy többletpontjogcímet igazoló dokumentum főszabályként nem fogadható el."
És úgy számolj, hogy ha elutasítják a kérelmedet, akkor a perköltségeket (30 ezer forint) valószínűleg neked kell állni. Azért én is sok sikert kívánok (ha más nem, a jövő évi felvételihez)! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!