Hogy tanuljam az angolt 8 évessel?
milyen módszerek vannak?vagy ti hogy csináljátok?Kártyák?
mondja el a szót 5ször angolul 5 ször magyarul?szavakat kell csak tanulnia.
a tanulást hogy érted???
Te tanítanád otthon, vagy az iskolában feladottak tanulásában szeretnél neki segíteni?
Mondd már el a körülményeket, mert erre a kérdésre így nem lehet válaszolni? Mért kéne neked tanítanod, ha egyszer nem értesz hozzá? Korrepetálni vagy tanítani? Én úgy gondolom, hogy ezt a feladatot vissza kéne utasítanod, a tanítás egy szakma, amit felsőoktatási intézményben tanítanak. Vagy te a szülője vagy és a leckét akarod vele gyakorolni?
Nem jobb a kérdés, mint ha azt kérdeznéd, "Hogy gyógyítsam meg a nyolcévest?" Egyébként röviden válaszolva játékosan, cselekedtetve és változatosan. Nem magolva, úgy soha nem fog tudni!
nem!félre értettétek.
a lányomról van szó,de nem megy neki az angol,egyszerűen elég sok szó nem rögzül a fejében.most megy másodikba.de amúgy nem hülye,mondjuk egy verset simán megtanul,csak valahogy az angol nem megy.
Korai neki még az angol és valószínűleg rosszul is tanítják. Az órán kellene a szaktanárnak megtanítania, begyakoroltatnia, csak annyi szót, amennyit elbírnak. Egy másodikossal abszolut nem normális dolog otthon szavakat magolni. Az, hogy te hogy gyakorolod vele, attól függ, hogy a tanár hogyn kéri számon, hiszen arra kell felkészíteni. Csak az a baj, hogy ha a tanár másodikosokkal szódolgozatot írat, akkor te otthon nem angolul tanítod élvezettel, hanem a számonkérésre idomítod keserves munkával. A szókártya jó, de a magyar-angol kétnyelvűség nem segíti elő a beszédkészséget, sokkal célszerűbb lenne egynyelvűen, szó és kép a hátára. Mivel még kicsik, elvont foglmakat még nem tanulnak, ez meg is oldható. Az interneten is találsz képeket flashcards keresőszóval, vagy kimásolhattok a könyvből, de az nem lesz színes, vagy rajzolhat a gyerek és a család is. Többször rövidebb ideig gyakorolni, tehát maximum 20 percet, de azt hetente 5-6-szor. Nem minden gyerek érik egyszerre, ha most nem lenne előtte teljesíthetetlem követelmény, nem utált rettegett mumus lenne az angol, később, mikor megérik rá, az osztály legjobb angolosa is lehetne.
Írd meg, hogyan tanít a tanár, pl írnak-olvasnak-e (ez, de főleg az írás elsőben rendkívül súlyos hiba lenne, vagy inkább bűn), mozognak-e, játszanak-e, rajzolnak-e vagy ülnek a padban egy könyv fölött, hogy kér számon, heti hány órájuk van, milyen a gyerek (fiú? lány?) hozzáállása, ezek ismeretében több ötletem lesz. Egyébként esetleg ha van pénz meg idő, tényleg beírahatod egy csoportos kisgyerektanfolyamra, ahol a nekik való módszerrel, kényszer nélkül foglalkoznak velük, sikerhez juttatva és gyakoroltatva.
én angolt tanítok, a mi iskolánkban 10 éves kortól kezdik a gyerekek
Én sokat gyakoroltatom a szavakat az iskolában játékosan, de azért kicsit "magolni" is kell, hogy rögzüljön a leírás, és a jelentés...
A szavakat képekkel tanítom. Elmondom a kiejtését, elismétlik, majd leírjuk a szótárba, hogy szokják, a leírt alak nem azonos a kiejtéssel.Ezt követően cd után ismétlik, a könyvben követik a képeket, szólistát stb. épp mi van hozzá. Házi feladatnak szoktam kérni, hogy 3-5x másolják le. Legalább három kell, ha úgyérzi nem megy, akkor legyen 4-5.
Úgy kérem a másolást (ezt iskolában begyakoroltuk együtt), hogy leír egy szót, majd hangosan kiejti, és hangosan mondja a jeletését, majd ismét, és megint....Ha mindet leírták, letakarják a szótárban az angol oldalt, mennek sorban a magyar szavakon, és írják mellé a szót angolul, majd kijavítják, és fordítva. Amiben hiba van, azt újra leírják háromszor... (Ezt lehet sokan ellenzik, de az a tapasztalatom, ha nem helyezek nagy hangsúlyt az írásra már a kezdetektől, nehéz lesz később a gyereknek megszokni, hogy nem olyan mint a magyar, hogy kimondom, és azt le is írom...)
Ezt követően az órán gyakoroljuk a szavakat:
Képeket mutatok, és mondják angolul
Kinyomtatom a képeket, és aláírják a szót
Keresztrejtvény (vagy képeket teszek bele, vagy magyarul írom oda)
Memória játék (ezt nagyon szeretik. az angol szót vagy a képpel, vagy a jelentéssel párosítják össze)
Szótanuló kártyák vannak. Párban dolgoznak a gyerekek, a képek hátuljára angolul irtam rá a szavakat. Az egyik gyerek sorban mutatja a képeket a társának, és figyeli a hátulján, hogy jó szót mond-e.
Ezek inkább már helyesírásra jók:
Akasztófa
Összekevert betűk (tegye sorrendben BEUL - BLUE)
szókereső kígyó
kihagyott betűk: írja be,(.L.UD - CLOUD)majd kösse a képhez
rengeteg ilyen feladat van. Szerintem otthon próbáld meg a 3x leírósat, és a képes szótanítást alkalmazni, mert a többi elég sok felkészülést igényel.
Ha olyan szót tanulnak, ami "van a lakásban" pl. ajtó, ablak, asztal stb. készíthettek együtt, vagy csak te, kis szókártyát, és ráragaszthatjátok az adott dologra. Így akárhányszor látja pl. az ajtót, látja a kis papírt is rajta: DOOR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!