Egy ékezeti különbség elhiteltelenítheti a nyelvvizsgámat?
Figyelt kérdés
Várhatóan 2022-ben végzem el az egyetemet, ha nem lesz nyelvvizsga-amnesztia, akkor ugyebár érvényes nyelvvizsga szükséges ahhoz, hogy megkapjam a diplomát.
A probléma a következő: a nyelvvizsga papírokon máshogyan van írva a keresztnevem a hivatalos irataimhoz képest (pl. személyi, lakcímkártya). A különbség 1 db ékezet, minden más betű megegyezik.
Nyelvtanilag mindkét írásmód helyes. Az egyik külföldi írásmód, a másik magyar.
Amikor felvételiztem az egyetemre, ebből nem volt gond, megkaptam a nyelvvizsgáért a többletpontokat (pedig felhívtam a problémára a figyelmet).
Írtam e-mail-t a Tanulmányi Osztálynak, még nem érkezett válasz.
Előfordulhat, hogy emiatt nem adják majd ki a diplomámat?
2021. júl. 23. 21:07
1/4 anonim válasza:
Nem fordulhat elő, észre se veszik. De ha nagyon akarod, kérheted a nyelvvizsga-bizonyítvány javítását.
2/4 anonim válasza:
Marmint hogy Dávid helyett David van? Az senkit nem erdekel, teljesen megfelel.
4/4 anonim válasza:
az enyém is el van írva, soha nem érdekelt senkit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!