Felvettek az egyetemre és elkezdtem szorongani , nagyon félek a változástol, normális ez? 20/f
Alapjában örültem neki , meg várom hogy elköltözzek a családtól
Vidéki vagyok elég introvertált, és most tudatosult bennem csak igazán mennyi mindennel jár ez. Új környezet , új helyre beilleszkedni, kollégium , ki kell lépnem a komfortzómámból ami introvertaltkent eddig se ment könnyen .
Teljesen olyan gondolataim vannak hogy ez az egész nem nekem való meg ilyenek annyira szorongok.
Másban is van egy kis félelem ?
Kis félelem?
Nagy félelem!
De majd csak elmegy valahogy, kitartás!
Ott is ott lesz önmagad, ugyanúgy elvonulhatsz, csinálhatod a kedvelt tevékenységeidet... Nálunk az egyetemen az utakon általában 1-2 ember van, amikor nincs órák közti szünet; a könyvtár, meg ilyen helyek konganak az ürességtől. Az az igazság, hogy elvonulni könnyű, viszont időd nem nagyon lesz rá, mert sok az óra, és a követelmény, azon se lesz időd aggódni, hogy hogy nézel ki.
Beilleszkedni nem muszáj, mert minden órán, de legfeljebb minden félévben más társaid lesznek; persze az nem baj, ha nem utáltatod meg magad mindenkivel. Tehát mosolyogj, légy kedves, és kész. Nálunk az a pár klikk az alapján alakult ki, hogy kik laknak egy szobában, kik járnak együtt, stb; esetleg a szobatársaddal tényleg jó kijönnöd, mert azért vele sokat leszel.
Ha mégis vágynál társaságra, szoros kapcsolatok szoktak kialakulni a szakkolikban, öntevékeny körökben, ahol veled egy érdeklődésű diákok vannak kisebb létszámban, ott esetleg fontosabb lehet a beilleszkedés a normál egyetemi élettel szemben, ahol mindenki mosolyog mindenkire, de senki se ismer senkit.
Szerintem csak az ismeretlentől féltél, szóval megpróbáltam bepillantást engedni az én egyetememre. :) (Én is introvertált vagyok.)
Persze hogy természetes.
De nem örülsz hogy uj környezetbe kerülsz? Hogy kikell lépned komfortzonadbol?
Végre változtatsz az introvertáltságodon,megváltozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!