Át tudnak majd venni? Vagy van esély a változtatásra?
5-os nagyon jot irt! En mar oreg vagyok, de vegyetek figyelembe mar csak 12 felev ingyenes (allamilag tamogatott), tehat egy teljes evet felesleges egy nem szeretem szakon lenni. De egy elso felevet igen! Tapasztalatot szereztek az egyetemi letrol, a szorgalmi es vizsgaidoszakrol es igen elso felev utan sokan kihullanak es sokan elmennek pont amiatt mert rajonnek megse nekik valo se az egyetem vagy se az adott szak. Ugy kelk felfogni, hogy jobb egy nemszeretem messzebbi szakon besz.pni a csalodasokat, mint ha felvettek volna az elso helyesre es otthullanal ki. Ha az atjelentkezes nem sikerul, akkor meg igen hajra keszules a jovo evi felvetelire.
En rohadt nehez egyetemre mentem es elso felevben ugy elkaszaltak hogy ihaj, utana dolgoztam egy evet es folytattam. Akkor mar tobbetnem szorakoztam el a dolgokat.
A lenyeg, hogy amikor elkezded szeptemberben akkor is tanulj.
Masik opcio a halasztas, de akkor mar most folytasd a jovo evi felvetelire a felkeszulest, meg tanulj nyelvet es nyelvizsgazz. Ne a felveteli miatthanem hogy kulfoldre mehess majd osztondijra vagy dolgozni, ha mar meglesz a diplomad. Pl ha angolos vagy es nemetes, akkor most kezdj egy harmadik nyelvet ami jol johet a diplomadhoz vagy utana a munkadhoz.
Es ha jovore se vesznek fel ahova mennel, akkor meg elkezded szepen ezt...vagy beadod mashova is es egy harmadik helyen landolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!