Milyen lenne, ha nyáron kéne iskolába menni?
Az a baj, hogy már nagyon erre rendezkedett be a társadalom. A legtöbb szabadtéri program nyáron van (azok is amik nem feltétlenül igénylik a 30 fokos meleget), a munkahelyek, hivatalok is többnyire nyáron adják ki a szabadságot, ilyenkor vannak táborok, a menetrendek is ősztől nyárig sűrűbbek.
A technikai akadályok mellett ott van még a tény, hogy nyáron rohadt meleg van, klíma nincs mindenhol, de egyébként sem egészséges klímában ülni napi 6-8 órát.
Plusz az már az online oktatás alatt is bebizonyosodott, hogy ha 10 hónapig lennének a gyerekek gyerektársaság nélkül (hiszen nincsenek mindenkinek barátai), az megterheli őket pszichésen.
Röviden: Jó így ahogy van.
Általánosban én jártam nyáron egyik évben, valami felújítás miatt kellett. Nem emlékszem semmi különösre, de nálunk nem számított olyan szempontból hogy mondjuk mikor kap a szülő szabit, simán elvoltam egyedül otthon már elsős koromban is. Amúgy vannak országok, ahol rövid a nyári szünet és augusztusban suliban vannak.
Objektíven nézve szívás lenne, mert a legtöbb szülő nyáron kap több szabit, ha a gyerek pl. a novembert töltené otthon, akkor nem lenne hová tenni ha még kicsi. Mindent át kellene szervezni, csinálni egész évre táborokat, ügyeletes napközit, a szabikat másképp kiadni a munkahelyeken stb. Nagy macera lenne. A másik meg a hőség, a legtöbb suliban nincs klíma, 35-40 fokban felforr az agyvizünk, nehezebben tanulnának a gyerekek és oktatnának a tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!