Szerintetek van arra esély, hogy visszahozzák az egyetemeken a hagyományos felvételit?
Mondjuk én idén felvételiztem, de ezek szerintem a politikai állástól függenek a legfőképp. Mindig a hatalmon lévő rendszer dönti el, hogy milyen legyen végülis a felsőoktatás felvételije, de erre azt hiszem 3 évet kell várnia, mert talán ennyi idő kell, hogy módosítsanak egy érettségit. Eléggé durva, hogy nem tudunk egy rendszer mellett kitartani és mindig mindenen változtatunk, így nehéz jövőt tervezni. :/
Ha visszahozzák, akkor az a probléma, mint az emelt szintnél (szvsz lepontozás), hogy aki kisvárosból menne (mint én), az nem biztos, hogy a fővárosi és megyei jó tanulókkal fel tudná venni a versenyt, hiába, hogy ott is jól tanul, de az egyetemen úgyis eldől minden... :D
19/F
"Ha visszahozzák, akkor az a probléma, mint az emelt szintnél (szvsz lepontozás), hogy aki kisvárosból menne (mint én), az nem biztos, hogy a fővárosi és megyei jó tanulókkal fel tudná venni a versenyt, hiába, hogy ott is jól tanul, de az egyetemen úgyis eldől minden... :D"
- Itt van a lényeg. Pszichológiára pl. régen pszichológiából kellett felvételizni. Ami ugye csak nagyobb városokban, nem kis pénzért volt, ellenben az érettségivel, amelyrea felkészítést az iskola oldja meg és ingyenes. De ez csak egy példa arra, miért is rossz a felvételi az egyetemnél. Mert felhozhatnám azt is, hogy valaki hogyan megy be Vásárosnaménybó reggel kilencre felvételizni az ELTE-re...
De minek mész el magyarra ha nem érdekel? Semmi értelme, csak a támogatott féléveidet pazarlod, meg az állam pénzét (már bocsi).
Azért meg nem a rendszert kell szidni, mert nem kerültél be. Ezek szerint másnak jobb esze van és több pontot sikerült összeszedni. Sajnálom, hogy ennyire próbálkozol, még sem sikerül, de ez van. Próbálkozz a biosz emelttel esetleg, az nem olyan szubjektív, mint a magyar meg a töri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!