Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik ha első pár...

Mi történik ha első pár napban hiányzok egyetemről?

Figyelt kérdés
Külföldön fogok tartózkodni, amikor megkezdődik az első félévem egyetemen, 1-2-3 napról lenne szó, attól függően mikor érkezem haza. Gondoltam felhívom az egyetemet ezzel kapcsolatban, de ugye ebből nem lesz problémám? Hallottam olyat is, hogy valaki az egész első hetet végignyaralta.
2010. aug. 27. 11:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azon kívül, hogy totál nem leszel képben, amikor hazajössz, szerintem semmi gond. De én, aki már végeztem, megtapasztaltam, hogy ez első hét a fontos. Olyan sok minden dől el akkor, fontos infókat lehet megtudni, hogy arról nem hiányoznék. De azért szólj oda nekik!
2010. aug. 27. 11:24
 2/12 A kérdező kommentje:
Csak az a probléma, hogy ez nem rajtam múlik, sajnos nem tudok hazajönni.
2010. aug. 27. 11:32
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
jobb esetben nem lesz belőle probléma. én hiányoztam már az első hétről, és aztán sikerült gyorsan bekapcsolódnom. szóval hajrá.
2010. aug. 27. 11:33
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha már megkezdődnek az órák, akkor elég nagy probléma. Nálunk főleg a gyakorlati beosztások miatt, aki nem jelenik meg az elsőn, annak nem lesz helye, kirakják, stb. Később már megoldható 1-2 hiányzás. Gondolom szakfüggő.
2010. aug. 27. 11:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha szeretnéd hogy tudj dolgokról, küldj el valakit a nevedbe:)
2010. aug. 27. 11:41
 6/12 A kérdező kommentje:
fogalmam sincs, hogy első nap megkezdődnek-e, azt tudom, hogy 2 órám lesz aznap és én nem tudok megjelenni
2010. aug. 27. 11:45
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

úristen milyen hely az, ahol ha az elsőn nem vagyo ott kiraknak? Attól még lehet az összes többire mégy, csak épp anyádat temeted. -.-'

Nálunk nincs belőle semmi, az előadásokat leszarják, hogy mégy-e a szemináriumok meg csak a második, harmadik héten indulnak, de azokról is lehet hármat hiányozni, szóval ott se foglalkoznak vele, hogy melyik háromra nem mentél.

Nincs valami instruktorod amúgy, akit felhívhatsz, ha kérdésed van? Az egyetem kb. pont leszarja az ilyen kérdéseket, ráadásul én eddig akárhány emberrel beszéltem, mind azt mondta, hogy a TOkon parasztok vannak.

2010. aug. 27. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
55%
Megfogsz buklni.. de most komolyan. Beiratkozáson ha túl vagy semmi extra.-..
2010. aug. 27. 11:58
 9/12 anonim ***** válasza:
11:50 hova jársz? Én is ott akarok tanulni! Én pont így szívtam meg, hogy első héten nem tudtam bemenni. A gyakorlatok nagy részén már pengeélen táncoltam a hiányzás miatt, pedig az első 4 napra nem tudtam bemenni! Emellett, hogy a kérdésre is válaszoljak. Az első napokban tudod meg a követelményeket, a tanárokat, akkor fontos címek, telefonszámok, stb. hangzanak el. Sok tanár névsort ír, csak az első alkalommal. Küldj be magad helyett valakit, mert különben nagyon sok információról fogsz lemaradni!
2010. aug. 27. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy szorgalmi időszak áll kb. 13-15 hétből, aztán az, hogy ott vagy-e az első előadáson, gyakorlatilag nem jelent semmit. Elég sz@r az olyan tanár, ha az első alkalommal van katalógus, utána meg semmi nincs. Ennek az az eredménye, hogy az ötödik héttől szépen lassan fogyatkoznak az emberek előadásról. Gyakorlatoknál ha nem vagy ott első alkalommal, nem maradsz le semmiről! A gyakorlatok, főleg első éven a tankörök alapján van beosztva! (Mondjuk később is =)) Pl.: egyes, hármas tankörnek páratlan héten (kettes tankörnek nincs gyakorlat első héten), páros héten kettes tankörnek van gyakorlat (egyes-hármasnak nincs). De ez csak egy példa. Ha valaki lemaradt, lehet menni pótolni más tankörbe, tanárnak szólsz, hogy mi újság volt. Nem fogja azt mondani, hogy "húzz a francba!" Fél év vége felé egy két tárgyból szokott lenni gyakorlat pótlási lehetőség, ez abból áll, hogy beadandó feladatokat kell megcsinálni (tetemes mennyiségben), és az elmaradhatatlan gyakorlatokat meg valamelyik nap igen késői időpontban (18.00-20.00) megtartják, aki nincs ott, na annak tényleg "viszlát" van...

A fontos infókat pedig megkérdezi egy olyan embertől, akivel épp elkezdett barátkozni, hogy "Te figyelj már, nem voltam első pár napban, tanárok mit mondtak, mik a követelmények, zh-k mikor lesznek?" és kb. ennyi. Telefonszámok, honlap címek, e-mail címek, stb meg fent van az egyetem honlapján, csak ahhoz ész is kell, hogy az ember megtalálja őket.

ME-GÉK

2010. aug. 27. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!