Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez a levél a tanulmányi...

Ez a levél a tanulmányi ügyintézőtől azt jelenti, hogy az egyetemi tanulmányaimnak VÉGE és csak az államvizsga van hátra?

Figyelt kérdés

Ez jött a TO-tól:

Ezúton értesítem, hogy az X szak képzési tantervében szereplő összes tárgyát teljesítette, megszerezte az előírt X kreditet. Az őszi szemeszterre nem iratkozhat be, csak új képzés megkezdése esetén.

A vizsgaidőszak lejártával (holnap este...betoldás tőlem) abszolváltatom a hallgatói státuszát és bevezetem a Neptun rendszerbe is.

Akkor ENNYI? Abszolutórium bejegyezve államvizsgát tehet (melyre abszolutórium +2 évem van a TVSZ szerint)...

2021. júl. 8. 13:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

9. “ Tehá akkor summázva a 98ban egyetemről eljött összes tárgyával vizsgájával szakdolgoztatával stb végzett ismerősöm NEM VÉGZETT a tanulmányaival.”

Így van. College dropout. Nem végezte el az egyetemet, azaz félbehagyta. A legmagasabb végzettsége: gimnáziumi érettségi. Érted?

2021. júl. 8. 17:25
 12/15 anonim ***** válasza:

10. “ A tanulmányok abban a szent pillantban lezárulnak ahogy a hallgatói jogviszony megszűnik.”

Nem. Akkor a hallgatói jogviszony szűnik meg. Az egyetem maga a záróvizsgával zárul le.

De ha nem hiszel nekem, akkor elárulom, hogy holnap ilyenkor IS még csak érettségi a legmagasabb végzettséged, mint ahogyan mindaddig az lesz, amíg meg nem kapod a diplomádat. Ergo nem fejezhetted be az egyetemet, ha a legmagasabb befejezett végzettséged az érettségi…

2021. júl. 8. 17:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Sőt, ha ez a kérdés is a tied, akkor pláne: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

Epic.

2021. júl. 8. 17:51
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

"

De ha nem hiszel nekem, akkor elárulom, hogy holnap ilyenkor IS még csak érettségi a legmagasabb végzettséged, mint ahogyan mindaddig az lesz, amíg meg nem kapod a diplomádat"

Ez ÍGY VAN!! de ennek A VILÁGON SEMMI KÖZE A KÉRDÉSHEZ.

mert nem mindegy hogy

a) befejeztem az egyetemet (igen, be)

b) szereztem-e a végzettséget (nem, nem szereztem, még nem)

A kettő nem ugyanaz.

2021. júl. 8. 17:53
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

egyébként tessék a gyakorlat: a munkahelyemen az abszolutórium megszerzésének a szent pillanatától jogosult vagyok a felsőfokú végzettségűeknek szóló bérsávra. Vagyis hétfőtől már magasabb bérért dolgozom.

Tessék. Rögvalóság...

2021. júl. 8. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!